Lohipiirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohipiirakka

Lohipiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Kulebjaka tai kulibiak eli graavilohipiirakka on venäläisen keittiön klassikkoleivonnainen. Herkullinen piirakka sopii niin juhlapöydän tarjottavaksi, lounaaksi kuin retkievääksikin.

Ainekset

250 g
margariinia
250 g
(1 prk) maitorahkaa
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa

täyte

3 dl
puuroriisiä
1 kpl
Kalaliemikuutio
10 dl
Vettä
6 kpl
Kananmunaa
1 kpl
ruukku tilliä
500 g
graavilohta viipaloituna
1/2 tl
mustapippuria
(suolaa)

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Yhdistä huoneenlämpöiseen rasvaan rahka, jauhot ja suola. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai vähintään muutama tunti.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
4 dl
vehnäjauhoja
250 g
margariinia
1/2 tl
suolaa
2

Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi munaleikkurissa. Hienonna tilli.

3 dl
puuroriisiä
1 kpl
Kalaliemikuutio
10 dl
Vettä
6 kpl
Kananmunaa
1 kpl
ruukku tilliä
3

Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen on hiukan isompi kuin toinen. Kauli isompi taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

4

Levitä taikinapohjalle puolet riisistä, puolet lohiviipaleista, puolet tillistä ja 3 kananmunan viipaleet. Toista toinen kerros samalla tavalla. Ripottele kerrosten väliin hiukan mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

500 g
graavilohta viipaloituna
1/2 tl
mustapippuria
(suolaa)
5

Kauli loppu taikina hieman edellistä pienemmäksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn reunojen päälle ja sulje tiiviiksi painellen. Voitele munalla ja pistele haarukalla kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten.

6

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Säilytä jäähtynyt piirakka jääkaapissa.

Vinkki: Voit käyttää graavilohen tilalla myös kylmäsavulohta.

Resepti:
Krista Niiniharju, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1122

268

10,3 g

2,3 g

25,6 g

1,6 g

0,9 g

16,6 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g margariinia,

10 dl Vettä,

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli