Lohipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipiirakka

Lohipiirakka
Annokset
16
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Kulebjaka tai kulibiak eli graavilohipiirakka on venäläisen keittiön klassikkoleivonnainen. Herkullinen piirakka sopii niin juhlapöydän tarjottavaksi, lounaaksi kuin retkievääksikin.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
margariinia
250 g
(1 prk) maitorahkaa
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa

TÄYTE

3 dl
puuroriisiä
1 kpl
Kalaliemikuutio
10 dl
Vettä
6 kpl
Kananmunaa
1 kpl
ruukku tilliä
500 g
graavilohta viipaloituna
1/2 tl
mustapippuria
(suolaa)

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

Vinkki: Voit käyttää graavilohen tilalla myös kylmäsavulohta.

Näin teet

1

Yhdistä huoneenlämpöiseen rasvaan rahka, jauhot ja suola. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai vähintään muutama tunti.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
4 dl
vehnäjauhoja
250 g
margariinia
1/2 tl
suolaa
2

Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi munaleikkurissa. Hienonna tilli.

3 dl
puuroriisiä
1 kpl
Kalaliemikuutio
10 dl
Vettä
6 kpl
Kananmunaa
1 kpl
ruukku tilliä
3

Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen on hiukan isompi kuin toinen. Kauli isompi taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

4

Levitä taikinapohjalle puolet riisistä, puolet lohiviipaleista, puolet tillistä ja 3 kananmunan viipaleet. Toista toinen kerros samalla tavalla. Ripottele kerrosten väliin hiukan mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

500 g
graavilohta viipaloituna
1/2 tl
mustapippuria
(suolaa)
5

Kauli loppu taikina hieman edellistä pienemmäksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn reunojen päälle ja sulje tiiviiksi painellen. Voitele munalla ja pistele haarukalla kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten.

6

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Säilytä jäähtynyt piirakka jääkaapissa.

Resepti
Krista Niiniharju, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 1.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g409 g
Proteiinia17 g266 g
Rasvaa10 g164 g
Kuituja1 g15 g
Energiaa kj1122 17951
Energiaa kcal268 4290

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g margariinia

  • 10 dl Vettä

  • (suolaa)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g409 g
Proteiinia17 g266 g
Rasvaa10 g164 g
Kuituja1 g15 g
Energiaa kj1122 17951
Energiaa kcal268 4290

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g margariinia

  • 10 dl Vettä

  • (suolaa)

Resepti
Krista Niiniharju, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.