Lohipiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
16 Annosta

Useita tunteja

Kulebjaka tai kulibiak eli graavilohipiirakka on venäläisen keittiön klassikkoleivonnainen. Herkullinen piirakka sopii niin juhlapöydän tarjottavaksi, lounaaksi kuin retkievääksikin.

Ainekset (16 annosta)

MääräAinesosa
250 gmargariinia
250 g(1 prk) maitorahkaa
4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa

Täyte

3 dlpuuroriisiä
1 kplkalaliemikuutio
10 dlvettä
6 kplkananmunaa
1 kplruukku tilliä
500 ggraavilohta viipaloituna
1/2 tlmustapippuria
(suolaa)

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Yhdistä huoneenlämpöiseen rasvaan rahka, jauhot ja suola. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai vähintään muutama tunti.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    4 dlvehnäjauhoja
    250 gmargariinia
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi munaleikkurissa. Hienonna tilli.

    MääräAinesosa
    3 dlpuuroriisiä
    1 kplkalaliemikuutio
    10 dlvettä
    6 kplkananmunaa
    1 kplruukku tilliä
  3. 3

    Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen on hiukan isompi kuin toinen. Kauli isompi taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

  4. 4

    Levitä taikinapohjalle puolet riisistä, puolet lohiviipaleista, puolet tillistä ja 3 kananmunan viipaleet. Toista toinen kerros samalla tavalla. Ripottele kerrosten väliin hiukan mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

    MääräAinesosa
    500 ggraavilohta viipaloituna
    1/2 tlmustapippuria
    (suolaa)
  5. 5

    Kauli loppu taikina hieman edellistä pienemmäksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn reunojen päälle ja sulje tiiviiksi painellen. Voitele munalla ja pistele haarukalla kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten.

  6. 6

    Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Säilytä jäähtynyt piirakka jääkaapissa.

Vinkki: Voit käyttää graavilohen tilalla myös kylmäsavulohta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 dl Vettä, (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä