Lohipiiras
Annokset
10
Ainekset
TAIKINA
3 dl
Grahamjauhoja
75 g
Margariinia tai voita
100 g
Raejuustoa
TÄYTE
300 g
Kypsennettyä lohifileetä (savu- tai uunilohi)
300 g
Raejuustoa
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kermaa
1 rkl
Sinappia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 dl
Juustoraastetta
Näin teet
1
Valmista taikina sekoittamalla kaikki taikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina voidellun (noin 24 cm) irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Paloittele kypsä lohifilee.Sekoita kulhossa raejuusto, kananmunat, kerma, sinappi ja mausteet keskenään. Nosta piirakkavuokaan lohipalat ja asettele päälle rucola. Kaada päälle raejuusto-munaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2012
Muokattu: 15.11.2018