Lohisalaattikulho

Nappaa talteen!
Ruokaisan lohisalaatin voi tehdä lounasevääksi suoraan rasiaan.
| 400 g | lohifileetä |
| 1 dl | kvinoaa |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | salaattisekoitusta |
| Etikkakurkut | |
|---|---|
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| Hernehummus | |
| 1 kpl | (200 g) pakasteherneitä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | tahinia eli seesamtahnaa |
| 1/2 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Huuhtele kvinoa siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta vesi kvinoasta. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, öljy ja suola.
Valmista etikkakurkut. Vedä juustohöylällä kurkusta lastuja. Sekoita kulhossa mausteiden kanssa.
Valmista hernehummus. Keitä herneitä vähässä vedessä minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Siirrä teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tahnaksi.
Leikkaa lohifileestä noin 1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Paista viipaleet pannulla. Mausta kevyesti suolalla.
Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja omena, viipaloi sipuli. Laita tarjoilukulhoihin salaattia ja asettele päälle loput ainekset.
Lohisalaattikulho
Ruokaisan lohisalaatin voi tehdä lounasevääksi suoraan rasiaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | lohifileetä |
| 1 dl | kvinoaa |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | salaattisekoitusta |
Etikkakurkut | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
Hernehummus | |
| 1 kpl | (200 g) pakasteherneitä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | tahinia eli seesamtahnaa |
| 1/2 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Huuhtele kvinoa siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta vesi kvinoasta. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, öljy ja suola.
Valmista etikkakurkut. Vedä juustohöylällä kurkusta lastuja. Sekoita kulhossa mausteiden kanssa.
Valmista hernehummus. Keitä herneitä vähässä vedessä minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Siirrä teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tahnaksi.
Leikkaa lohifileestä noin 1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Paista viipaleet pannulla. Mausta kevyesti suolalla.
Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja omena, viipaloi sipuli. Laita tarjoilukulhoihin salaattia ja asettele päälle loput ainekset.
Ravintosisältö
426
Energiaa kcal
1781
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
426
Energiaa kcal
1781
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Suolaa, 2 rkl Tahinia eli seesamtahnaa, 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























