Lohisalaattikulho | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohisalaattikulho

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ruokaisan lohisalaatin voi tehdä lounasevääksi suoraan rasiaan.

Ainekset

400 g
Lohifileetä
1 dl
Kvinoaa
2 dl
Vettä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Avokado
1 kpl
Omena
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Salaattisekoitusta

etikkakurkut

1/2 kpl
Kurkkua
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria

hernehummus

1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Tahinia eli seesamtahnaa
1/2 tl
Jauhettua juustokuminaa
2 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kvinoa siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta vesi kvinoasta. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, öljy ja suola.

Valmista etikkakurkut. Vedä juustohöylällä kurkusta lastuja. Sekoita kulhossa mausteiden kanssa.

Valmista hernehummus. Keitä herneitä vähässä vedessä minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Siirrä teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tahnaksi.

Leikkaa lohifileestä noin 1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Paista viipaleet pannulla. Mausta kevyesti suolalla.

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja omena, viipaloi sipuli. Laita tarjoilukulhoihin salaattia ja asettele päälle loput ainekset.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2016
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1818

435

29,8 g

5,0 g

15,5 g

5,5 g

5,8 g

23,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Suolaa,

2 rkl Tahinia eli seesamtahnaa,

0,5 tl Jauhettua juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli