Lohisalaattikulho
Ainekset
Etikkakurkut
Hernehummus
Valmistus
Huuhtele kvinoa siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta vesi kvinoasta. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, öljy ja suola.
Valmista etikkakurkut. Vedä juustohöylällä kurkusta lastuja. Sekoita kulhossa mausteiden kanssa.
Valmista hernehummus. Keitä herneitä vähässä vedessä minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Siirrä teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tahnaksi.
Leikkaa lohifileestä noin 1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Paista viipaleet pannulla. Mausta kevyesti suolalla.
Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja omena, viipaloi sipuli. Laita tarjoilukulhoihin salaattia ja asettele päälle loput ainekset.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
444
1858
29,8 g
5,0 g
16,5 g
6,3 g
7,0 g
24,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Suolaa,
2 rkl Tahinia eli seesamtahnaa,
0,5 tl Jauhettua juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli