Lohisalaattikulho

Ruokaisan lohisalaatin voi tehdä lounasevääksi suoraan rasiaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 glohifileetä
1 dlkvinoaa
2 dlvettä
1/2 kplsitruunan mehu
1 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1 kplavokado
1 kplomena
1 kplpunasipuli
1 kplsalaattisekoitusta

Etikkakurkut

1/2 kplkurkkua
1 rklväkiviinaetikkaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

Hernehummus

1 kpl(200 g) pakasteherneitä
1/2 kplsitruunan mehu
2 rkltahinia eli seesamtahnaa
1/2 tljauhettua juustokuminaa
2 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kvinoa siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta vesi kvinoasta. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, öljy ja suola.

    Valmista etikkakurkut. Vedä juustohöylällä kurkusta lastuja. Sekoita kulhossa mausteiden kanssa.

    Valmista hernehummus. Keitä herneitä vähässä vedessä minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Siirrä teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tahnaksi.

    Leikkaa lohifileestä noin 1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Paista viipaleet pannulla. Mausta kevyesti suolalla.

    Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja omena, viipaloi sipuli. Laita tarjoilukulhoihin salaattia ja asettele päälle loput ainekset.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Suolaa, 2 rkl Tahinia eli seesamtahnaa, 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä