Lohivelli eli lohikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohivelli eli lohikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

8 kpl
Perunaa
1 l
Vettä
3 - 4 rkl
Ruisjauhoja
300 g
Ruodotonta kalaa, esim. lohta tai muikkuja
1 rkl
Suolaa
6 kpl
6 maustepippuria
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Voita
1 - 2 dl
Kermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää 3/4 vedestä ja kuumenna kiehuvaksi.Sekoita jauhot ja loput vedestä. Kaada liemi kattilaan. Keitä perunat puolikypsiksi välillä pohjaa myöten sekoittaen.Nosta kalapalat perunoiden päälle ja ripottele suola niiden päälle. Hauduta perunat ja kalat kannen alla kypsiksi.Ota kattilasta 1 dl keitinlientä toiseen kattilaan. Lisää siihen kuorittu ja silputtu sipuli, voi ja kerma. Keitä sipuli pehmeäksi. Tarjoa sipulikerma keitosta erillään niin, että jokainen saa nostaa sitä keittoonsa höysteeksi.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.