Lohta ja uppomunia

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
200 - 300 ggraavilohta

Uppomunat :

4 kplaivan tuoretta kananmunaa
1 lvettä
1 rklhunaja-omenaviinietikkaa tai
2 tlväkiviinaetikkaa

Lisäksi :

2 dlkirjolohen mätiä
ripaus merisuolaa ja mustapippuria
voissa paistettuja jälkiuunileivän paloja
ruohosipuli- tai purjosilppua

Valmistus

  1. 1

    Asettele graavilohi viipaleina vadin molempiin päihin. Nosta keskelle maustettu mäti astiassa. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada siitä nopeasti pinnan läheltä kipaten poreilevaan veteen. Kokoa valkuainen keltuaisen ympärille kauhalla ja keitä munaa 3-4 minuuttia.Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja laske kylmään vesiastiaan. Jäähdytä ja nosta taas valutettuna tarjoiluvadille. Tee näin muna kerrallaan, kunnes olet hyydyttänyt kaikki. Ripottele munien päälle hiukan suolaa tai valuta pintaan voisulaa.Paista paistinpannussa voissa molemmin puolin ruskeiksi ohuita jälkiuunileivän tai perunalimpun viipaleita ja tarjoa lohen lisänä. Koristele vati vihreällä sipulisilpulla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä