Lohta ja uppomunia | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohta ja uppomunia

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

200 - 300 g
Graavilohta

uppomunat :

4 kpl
Aivan tuoretta kananmunaa
1 l
Vettä
1 rkl
Hunaja-omenaviinietikkaa tai
2 tl
Väkiviinaetikkaa

lisäksi :

2 dl
Kirjolohen mätiä
Ripaus merisuolaa ja mustapippuria
Voissa paistettuja jälkiuunileivän paloja
Ruohosipuli- tai purjosilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Asettele graavilohi viipaleina vadin molempiin päihin. Nosta keskelle maustettu mäti astiassa. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada siitä nopeasti pinnan läheltä kipaten poreilevaan veteen. Kokoa valkuainen keltuaisen ympärille kauhalla ja keitä munaa 3-4 minuuttia.Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja laske kylmään vesiastiaan. Jäähdytä ja nosta taas valutettuna tarjoiluvadille. Tee näin muna kerrallaan, kunnes olet hyydyttänyt kaikki. Ripottele munien päälle hiukan suolaa tai valuta pintaan voisulaa.Paista paistinpannussa voissa molemmin puolin ruskeiksi ohuita jälkiuunileivän tai perunalimpun viipaleita ja tarjoa lohen lisänä. Koristele vati vihreällä sipulisilpulla.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.