Lohta ja uppomunia

Nappaa talteen!
| 200 - 300 g | graavilohta |
| Uppomunat : | |
|---|---|
| 4 kpl | aivan tuoretta kananmunaa |
| 1 l | vettä |
| 1 rkl | hunaja-omenaviinietikkaa tai |
| 2 tl | väkiviinaetikkaa |
| Lisäksi : | |
| 2 dl | kirjolohen mätiä |
| ripaus merisuolaa ja mustapippuria | |
| voissa paistettuja jälkiuunileivän paloja | |
| ruohosipuli- tai purjosilppua | |
- 1.
Asettele graavilohi viipaleina vadin molempiin päihin. Nosta keskelle maustettu mäti astiassa. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada siitä nopeasti pinnan läheltä kipaten poreilevaan veteen. Kokoa valkuainen keltuaisen ympärille kauhalla ja keitä munaa 3-4 minuuttia.Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja laske kylmään vesiastiaan. Jäähdytä ja nosta taas valutettuna tarjoiluvadille. Tee näin muna kerrallaan, kunnes olet hyydyttänyt kaikki. Ripottele munien päälle hiukan suolaa tai valuta pintaan voisulaa.Paista paistinpannussa voissa molemmin puolin ruskeiksi ohuita jälkiuunileivän tai perunalimpun viipaleita ja tarjoa lohen lisänä. Koristele vati vihreällä sipulisilpulla.
Lohta ja uppomunia
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 - 300 g | graavilohta |
Uppomunat : | |
| 4 kpl | aivan tuoretta kananmunaa |
| 1 l | vettä |
| 1 rkl | hunaja-omenaviinietikkaa tai |
| 2 tl | väkiviinaetikkaa |
Lisäksi : | |
| 2 dl | kirjolohen mätiä |
| ripaus merisuolaa ja mustapippuria | |
| voissa paistettuja jälkiuunileivän paloja | |
| ruohosipuli- tai purjosilppua | |
Valmistus
- 1
Asettele graavilohi viipaleina vadin molempiin päihin. Nosta keskelle maustettu mäti astiassa. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada siitä nopeasti pinnan läheltä kipaten poreilevaan veteen. Kokoa valkuainen keltuaisen ympärille kauhalla ja keitä munaa 3-4 minuuttia.Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja laske kylmään vesiastiaan. Jäähdytä ja nosta taas valutettuna tarjoiluvadille. Tee näin muna kerrallaan, kunnes olet hyydyttänyt kaikki. Ripottele munien päälle hiukan suolaa tai valuta pintaan voisulaa.Paista paistinpannussa voissa molemmin puolin ruskeiksi ohuita jälkiuunileivän tai perunalimpun viipaleita ja tarjoa lohen lisänä. Koristele vati vihreällä sipulisilpulla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












