Lohta ja uppomunia - Yhteishyvä

Lohta ja uppomunia

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

200 - 300 g
Graavilohta

UPPOMUNAT :

4 kpl
Aivan tuoretta kananmunaa
1 l
Vettä
1 rkl
Hunaja-omenaviinietikkaa tai
2 tl
Väkiviinaetikkaa

LISÄKSI :

2 dl
Kirjolohen mätiä
Ripaus merisuolaa ja mustapippuria
Voissa paistettuja jälkiuunileivän paloja
Ruohosipuli- tai purjosilppua

Näin teet

1

Asettele graavilohi viipaleina vadin molempiin päihin. Nosta keskelle maustettu mäti astiassa. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada siitä nopeasti pinnan läheltä kipaten poreilevaan veteen. Kokoa valkuainen keltuaisen ympärille kauhalla ja keitä munaa 3-4 minuuttia.Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja laske kylmään vesiastiaan. Jäähdytä ja nosta taas valutettuna tarjoiluvadille. Tee näin muna kerrallaan, kunnes olet hyydyttänyt kaikki. Ripottele munien päälle hiukan suolaa tai valuta pintaan voisulaa.Paista paistinpannussa voissa molemmin puolin ruskeiksi ohuita jälkiuunileivän tai perunalimpun viipaleita ja tarjoa lohen lisänä. Koristele vati vihreällä sipulisilpulla.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa