Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lusikkaleivät

Lusikkaleivät

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Lusikkaleipien salaisuus on kinuskin tuoksuiseksi paahdettu voi. Katso kuvalliset ohjeet ja onnistut varmasti! Voit leipoa lusikkaleivät etukäteen pakastimeen, mutta sokeroi nämä perinteiset pikkuleivät vasta ennen tarjoilua. Kurkista vinkki ja leivo joulun spesiaaliksi upeat luumulusikkaleivät!

Ainekset

200 g
Voita
1 1/2 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Soodaa

väliin

1 1/2 dl
Hilloa tai marmeladia

pinnalle

1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

Kiehauta voi kattilassa ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä.
1

Kiehauta voi kattilassa ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä.

200 g
Voita
Mittaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita jäähtyneenä.
2

Mittaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita jäähtyneenä.

1 1/2 dl
Sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Soodaa
2 tl
Vaniljasokeria
Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikkaan ja vedä taikinapalat lusikasta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
4

Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikkaan ja vedä taikinapalat lusikasta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle hilloa tai marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain.
5

Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle hilloa tai marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain.

1 1/2 dl
Hilloa tai marmeladia
Pyörittele lusikkaleivät sokerissa.
Lusikkaleivät voi pakastaa. Sokeroi ne vasta tarjottaessa.
6

Pyörittele lusikkaleivät sokerissa. Jos pakastat lusikkaleipiä, sokeroi ne vasta juuri ennen tarjoamista.

1/2 dl
Sokeria

Vinkki! Pue lusikkaleivät jouluun! Täytä ne luumumarmeladilla ja koristele kidesokerin sijasta pikeerillä ja tomusokerilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 18.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

138

576

6,7 g

4,3 g

17,7 g

10,2 g

0,4 g

1,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli