Lusikkaleivät

arvosana5/5

(7)arviota
25 Kappaletta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Lusikkaleipien herkullisuuden salaisuus on kinuskin tuoksuiseksi paahdettu voi. Voit leipoa lusikkaleivät etukäteen pakastimeen ja sokeroida ne ennen tarjoilua.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita
1 1/2 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta

Täyte

1 1/2 dlmarmeladia (esim. aprikoosi tai vadelma)

Pinnalle

1/2 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta voi kattilassa ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    200 gvoita
  2. 2

    Mittaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsokeria
  3. 3

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikkaan ja vedä taikinapalat lusikasta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

  5. 5

    Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmarmeladia (esim. aprikoosi tai vadelma)
  6. 6

    Pyörittele lusikkaleivät sokerissa. Jos pakastat lusikkaleivät, sokeroi ne tarjoilupäivänä.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsokeria

Vinkki: Täytä joulun ajan lusikkaleivät luumumarmeladilla ja koristele kidesokerin sijasta pikeerillä ja tomusokerilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.7.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä