Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lusikkaleivät

timer-icon60 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Lusikkaleipien herkullisuuden salaisuus on kinuskin tuoksuiseksi paahdettu voi. Voit leipoa lusikkaleivät etukäteen pakastimeen ja sokeroida ne ennen tarjoilua.

Ainekset

200 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 1/2 dl
marmeladia (esim. aprikoosi tai vadelma)

Pinnalle

1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta voi kattilassa ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä.

200 g
voita
2

Mittaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita jäähtyneenä.

1 1/2 dl
sokeria
3

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4

Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikkaan ja vedä taikinapalat lusikasta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

5

Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain.

1 1/2 dl
marmeladia (esim. aprikoosi tai vadelma)
6

Pyörittele lusikkaleivät sokerissa. Jos pakastat lusikkaleivät, sokeroi ne tarjoilupäivänä.

1/2 dl
Sokeria

Vinkki: Täytä joulun ajan lusikkaleivät luumumarmeladilla ja koristele kidesokerin sijasta pikeerillä ja tomusokerilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 8.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

139

581

6,7 g

4,3 g

18,0 g

10,5 g

0,4 g

1,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli