Lusikkaleivät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lusikkaleivät

Lusikkaleivät

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Lusikkaleipien salaisuus on voi, joka paahdetaan kinuskin tuoksuiseksi. Katso kuvalliset ohjeet!. Huomaa, että lusikkaleivät voi valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlia ja pakastaa. Sokeroi leivonnaiset vasta ennen tarjoilua.

Ainekset

200 g
Voita
1 1/2 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Soodaa

väliin

1 1/2 dl
Hilloa tai marmeladia

pinnalle

1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Kiehauta voi kattilassa ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä.
1

Kiehauta voi kattilassa ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä.

200 g
Voita
Mittaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita jäähtyneenä.
2

Mittaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita jäähtyneenä.

1 1/2 dl
Sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Soodaa
2 tl
Vaniljasokeria
Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikkaan ja vedä taikinapalat lusikasta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
4

Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikkaan ja vedä taikinapalat lusikasta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle hilloa tai marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain.
5

Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle hilloa tai marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain.

1 1/2 dl
Hilloa tai marmeladia
Pyörittele lusikkaleivät sokerissa.
Lusikkaleivät voi pakastaa. Sokeroi ne vasta tarjottaessa.
6

Pyörittele lusikkaleivät sokerissa. Lusikkaleivät voi pakastaa. Sokeroi ne vasta tarjottaessa.

1/2 dl
Sokeria
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 28.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

576

138

6,7 g

4,3 g

17,7 g

10,2 g

0,4 g

1,3 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli