Kiehauta voi kattilassa ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä.
Mittaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita jäähtyneenä.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikkaan ja vedä taikinapalat lusikasta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain.
Pyörittele lusikkaleivät sokerissa. Jos pakastat lusikkaleivät, sokeroi ne tarjoilupäivänä.
Vinkki: Täytä joulun ajan lusikkaleivät luumumarmeladilla ja koristele kidesokerin sijasta pikeerillä ja tomusokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
139
581
6,7 g
4,3 g
18,0 g
10,5 g
0,4 g
1,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli