Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumukakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Piparminttukaramellirouhetta (marianne)
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Kypsä banaani

Täyte:

2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Maitorahkaa
1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Vaniljasokeria

Lisäksi:

1/2 kpl
(150 g) luumumarmeladia (torttutäytettä)

Kostutukseen:

1 dl
Omenamehua

Koristeluun:

Suklaalla kuorrutettuja pähkinöitä, manteleita tai rusinoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaani. Sekoita banaani ja kuivat aineet vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun, pyöreään irtopohjavuokaan. Paista kypsäksi uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit joukkoon. Halkaise kakkupohja ja pane pohjakerros vuokaan. Kostuta levy mehulla. Levitä päälle puolet luumumarmeladista ja täytteestä. Aseta päälle toinen kakkulevy ja kostuta myös se. Levitä sen päälle loput marmeladista ja täytteestä. Anna kakun vetäytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Ota kakku vuoasta ja koristele se.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.10.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.