Luumulimput | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumulimput

Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
(227 g) kivettömiä luumuja
2 1/2 dl
Vettä
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
(50 g) hiivaa
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Siirappia
1 rkl
Kuminoita tai anista hienonnettuna
1 1/2 tl
Inkivääriä
2 dl
Grahamjauhoja
8 - 9 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

voiteluun

2 rkl
Siirappia ja 2 rkl vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Suikaloi luumut kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada seos taikinakulhoon. Lisää sekoittaen maitorahka ja jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää suola, siirappi, mausteet ja grahamjauhot. Sekoita hyvin.Alusta sekaan vehnäjauhot ja lisää alustamisen lopulla öljy. Kohota kimmoisa taikina huoneenlämmössä peitettynä kaksinkertaiseksi ja leivo sitten kolmeksi limpuksi.Leikkaa limppuihin pintaan ristiviillot ja kohota ne uudelleen pellillä.Pistele kohonneisiin leipiin tikulla muutama reikä, etteivät ne repeile uunissa.Kypsennä leivät 200-asteisen uunin alaosassa. Kypsymisaika on kahdelta limpulta noin 40 minuuttia, yhdeltä 30 minuuttia. Voitele limppujen pinta kesken kypsentämistä siirapin ja veden seoksella.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.