Luumulimput

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (227 g) kivettömiä luumuja |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1 kpl | (50 g) hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1 rkl | kuminoita tai anista hienonnettuna |
| 1 1/2 tl | inkivääriä |
| 2 dl | grahamjauhoja |
| 8 - 9 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | öljyä |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 2 rkl | siirappia ja 2 rkl vettä |
- 1.
Suikaloi luumut kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada seos taikinakulhoon. Lisää sekoittaen maitorahka ja jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää suola, siirappi, mausteet ja grahamjauhot. Sekoita hyvin.Alusta sekaan vehnäjauhot ja lisää alustamisen lopulla öljy. Kohota kimmoisa taikina huoneenlämmössä peitettynä kaksinkertaiseksi ja leivo sitten kolmeksi limpuksi.Leikkaa limppuihin pintaan ristiviillot ja kohota ne uudelleen pellillä.Pistele kohonneisiin leipiin tikulla muutama reikä, etteivät ne repeile uunissa.Kypsennä leivät 200-asteisen uunin alaosassa. Kypsymisaika on kahdelta limpulta noin 40 minuuttia, yhdeltä 30 minuuttia. Voitele limppujen pinta kesken kypsentämistä siirapin ja veden seoksella.
Luumulimput
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (227 g) kivettömiä luumuja |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1 kpl | (50 g) hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1 rkl | kuminoita tai anista hienonnettuna |
| 1 1/2 tl | inkivääriä |
| 2 dl | grahamjauhoja |
| 8 - 9 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | öljyä |
Voiteluun | |
| 2 rkl | siirappia ja 2 rkl vettä |
Valmistus
- 1
Suikaloi luumut kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada seos taikinakulhoon. Lisää sekoittaen maitorahka ja jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää suola, siirappi, mausteet ja grahamjauhot. Sekoita hyvin.Alusta sekaan vehnäjauhot ja lisää alustamisen lopulla öljy. Kohota kimmoisa taikina huoneenlämmössä peitettynä kaksinkertaiseksi ja leivo sitten kolmeksi limpuksi.Leikkaa limppuihin pintaan ristiviillot ja kohota ne uudelleen pellillä.Pistele kohonneisiin leipiin tikulla muutama reikä, etteivät ne repeile uunissa.Kypsennä leivät 200-asteisen uunin alaosassa. Kypsymisaika on kahdelta limpulta noin 40 minuuttia, yhdeltä 30 minuuttia. Voitele limppujen pinta kesken kypsentämistä siirapin ja veden seoksella.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












