Luumupullat - Yhteishyvä

Luumupullat

???
Kappaleita
16
Luumumarmeladi tekee pullasta jouluisen. Koristele luumupullat raesokerikuorrutteella.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
8 - 9 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

2 dl
Luumumarmeladia

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

PINNALLE

3 rkl
Raesokeria
Sokerikuorrutetta

Näin teet

1

Sulata margariini ja lisää maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet, sokeri, muna ja jauhot. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli n. 32 x 32 cm:n kokoiseksi levyksi. Muotoile reunat suoriksi. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 8 x 8 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Lusikoi marmeladia palojen keskelle. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele reunat sekoitetulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Koristele sokerikuorrutteella.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 30.11.2015
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja42 g665 g
Proteiinia6 g91 g
Rasvaa5 g85 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj1013 16211
Energiaa kcal242 3874

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Kardemummaa

  • 0,25 tl Suolaa

  • Sokerikuorrutetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja42 g665 g
Proteiinia6 g91 g
Rasvaa5 g85 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj1013 16211
Energiaa kcal242 3874

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Kardemummaa

  • 0,25 tl Suolaa

  • Sokerikuorrutetta

Resepti
Katri Schröder

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.