Luumupullat

Arvostele resepti
16 Kappaletta

Luumumarmeladi tekee pullasta jouluisen. Koristele luumupullat raesokerikuorrutteella.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
3 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 tlkardemummaa
1/4 tlsuolaa
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
8 - 9 dlvehnäjauhoja

Täyte

2 dlluumumarmeladia

Voiteluun

1 kplkananmuna

Pinnalle

3 rklraesokeria
sokerikuorrutetta

Valmistus

  1. 1

    Sulata margariini ja lisää maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet, sokeri, muna ja jauhot. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli n. 32 x 32 cm:n kokoiseksi levyksi. Muotoile reunat suoriksi. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 8 x 8 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Lusikoi marmeladia palojen keskelle. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele reunat sekoitetulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Koristele sokerikuorrutteella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Kardemummaa, 0,25 tl Suolaa, Sokerikuorrutetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 27.11.2025