Luumupullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Luumupullat

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Luumumarmeladi tekee pullasta jouluisen. Koristele luumupullat raesokerikuorrutteella.

Ainekset

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
8 - 9 dl
Vehnäjauhoja

täyte

2 dl
Luumumarmeladia

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

pinnalle

3 rkl
Raesokeria
Sokerikuorrutetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata margariini ja lisää maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet, sokeri, muna ja jauhot. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli n. 32 x 32 cm:n kokoiseksi levyksi. Muotoile reunat suoriksi. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 8 x 8 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Lusikoi marmeladia palojen keskelle. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele reunat sekoitetulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Koristele sokerikuorrutteella.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 30.11.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1013

242

5,3 g

1,4 g

41,6 g

14,9 g

1,4 g

5,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Kardemummaa,

0,25 tl Suolaa,

Sokerikuorrutetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli