Luumupullat

Nappaa talteen!
Luumumarmeladi tekee pullasta jouluisen. Koristele luumupullat raesokerikuorrutteella.
| 100 g | margariinia |
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 - 9 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 dl | luumumarmeladia |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Pinnalle | |
| 3 rkl | raesokeria |
| sokerikuorrutetta | |
- 1.
Sulata margariini ja lisää maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet, sokeri, muna ja jauhot. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli n. 32 x 32 cm:n kokoiseksi levyksi. Muotoile reunat suoriksi. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 8 x 8 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Lusikoi marmeladia palojen keskelle. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele reunat sekoitetulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Koristele sokerikuorrutteella.
Luumupullat
Luumumarmeladi tekee pullasta jouluisen. Koristele luumupullat raesokerikuorrutteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 - 9 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 2 dl | luumumarmeladia |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Pinnalle | |
| 3 rkl | raesokeria |
| sokerikuorrutetta | |
Valmistus
- 1
Sulata margariini ja lisää maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet, sokeri, muna ja jauhot. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli n. 32 x 32 cm:n kokoiseksi levyksi. Muotoile reunat suoriksi. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 8 x 8 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Lusikoi marmeladia palojen keskelle. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele reunat sekoitetulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Koristele sokerikuorrutteella.
Ravintosisältö
242
Energiaa kcal
1013
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,6 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
242
Energiaa kcal
1013
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,6 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Kardemummaa, 0,25 tl Suolaa, Sokerikuorrutetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












