Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Majoneesi

timer-icon15 min
Fork and knife
5 Kappaletta
Fork and knife
5 Kappaletta
Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Ota siis jääkaapissa säilytettävät ainekset huoneenlämpöön noin tuntia aikaisemmin.

Ainekset

2 kpl
kananmunan keltuaista
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
3 1/2 - 4 dl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita keltuaiset ja mausteet keskenään.

2 kpl
kananmunan keltuaista
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus suolaa
1 rkl
viinietikkaa
2

Lisää öljyä aluksi tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

3 1/2 - 4 dl
rypsiöljyä
3

Tarkista majoneesin maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos majoneesi tuntuu liian paksulta, sekoita siihen pieni tilkka lämmintä vettä.

Vinkki: Kevennä majoneesi tai majoneesipohjainen kastike lisäämällä siihen kermaviiliä tai jogurttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Kati Pohja
Julkaistu: 2.11.2018
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

690

2889

76,6 g

5,4 g

0,2 g

0,2 g

2,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus jauhettua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli