Majoneesi

Arvostele resepti
4 Desilitraa

15 min

Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Ota siis jääkaapissa säilytettävät ainekset huoneenlämpöön noin tuntia aikaisemmin.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkananmunan keltuaista
1 rklviinietikkaa
1 tlvahvaa sinappia (esim. dijon)
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
3 1/2 dlrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita keltuaiset, etikka, sinappi ja mausteet keskenään.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunan keltuaista
    1 rklviinietikkaa
    1 tlvahvaa sinappia (esim. dijon)
    ripaus suolaa
    ripaus jauhettua valkopippuria
  2. 2

    Lisää öljyä aluksi tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Tarkista majoneesin maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos majoneesi tuntuu liian paksulta, sekoita siihen pieni tilkka lämmintä vettä.

Vinkki: Kevennä majoneesi tai majoneesipohjainen kastike lisäämällä siihen kermaviiliä tai jogurttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus jauhettua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Kati Pohja
2.11.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä