Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Majoneesi

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Desilitraa
Fork and knife
4 Desilitraa
Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Ota siis jääkaapissa säilytettävät ainekset huoneenlämpöön noin tuntia aikaisemmin.

Ainekset

2 kpl
kananmunan keltuaista
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
3 1/2 dl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita keltuaiset, etikka, sinappi ja mausteet keskenään.

2 kpl
kananmunan keltuaista
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
2

Lisää öljyä aluksi tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

3 1/2 dl
rypsiöljyä
3

Tarkista majoneesin maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos majoneesi tuntuu liian paksulta, sekoita siihen pieni tilkka lämmintä vettä.

Vinkki: Kevennä majoneesi tai majoneesipohjainen kastike lisäämällä siihen kermaviiliä tai jogurttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Kati Pohja
Julkaistu: 2.11.2018
|
Muokattu: 24.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

763

3195

84,5 g

6,0 g

0,3 g

0,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus jauhettua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli