Majoneesi - Yhteishyvä

Majoneesi

Majoneesi
Kappaleita
5
Valmistusaika
15 min
Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Ota siis jääkaapissa säilytettävät ainekset huoneenlämpöön noin tuntia aikaisemmin.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
kananmunan keltuaista
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
3 1/2 - 4 dl
rypsiöljyä

Vinkki: Kevennä majoneesi tai majoneesipohjainen kastike lisäämällä siihen kermaviiliä tai jogurttia.

Näin teet

1

Sekoita keltuaiset ja mausteet keskenään.

2 kpl
kananmunan keltuaista
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus suolaa
1 rkl
viinietikkaa
2

Lisää öljyä aluksi tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

3 1/2 - 4 dl
rypsiöljyä
3

Tarkista majoneesin maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos majoneesi tuntuu liian paksulta, sekoita siihen pieni tilkka lämmintä vettä.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Kati Pohja
Julkaistu: 2.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g1 g
Proteiinia3 g13 g
Rasvaa77 g383 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj2889 14443
Energiaa kcal690 3451

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ripaus suolaa

  • ripaus jauhettua valkopippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g1 g
Proteiinia3 g13 g
Rasvaa77 g383 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj2889 14443
Energiaa kcal690 3451

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ripaus suolaa

  • ripaus jauhettua valkopippuria

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.