Makkaraperunat de luxe | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Astetta paremmat makkaraperunat valmistetaan laadukkaasta raakamakkarasta. Päälle itse tehtyä pekonimajoneesia ja kirsikkatomaattisalsaa.

Makkaraperunat de luxe

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Astetta paremmat makkaraperunat valmistetaan laadukkaasta raakamakkarasta. Päälle itse tehtyä pekonimajoneesia ja kirsikkatomaattisalsaa.

Ainekset

4 kpl
raakamakkaraa, esim. salsicciaa
12 kpl
keitettyä, kylmää uuden sadon perunaa

pekonimajoneesi

85 g
pekonia (n. 1/2 pakettia)
1 dl
täysmajoneesia
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä

kirsikkatomaattisalsa

1 kpl
kesäpunasipuli
1 kpl
pieni, miedohko chilipalko
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
sormisuolaa
1/2 tl
sokeria
250 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
basilikanlehtiä
muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistus

1

Kirsikkatomaattisalsa

Hienonna sipuli varsineen. Kuutioi chili. Laita ne kulhoon. Valuta päälle sitruunamehua. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua 5 min. Puolita tai viipaloi tomaatit. Lisää ne sipuliseokseen basilikan kanssa.

muutama kierros mustapippuria myllystä
250 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
basilikanlehtiä
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
sormisuolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 kpl
pieni, miedohko chilipalko
1 kpl
kesäpunasipuli
2

Pekonimajoneesi

Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.

Sekoita jäähtynyt pekoni, ruohosipuli ja chili majoneesiin.

muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
85 g
pekonia (n. 1/2 pakettia)
1 dl
täysmajoneesia
3

Kokoa ateria näin

Tee tomaattisalsa ja valmista pekonimajoneesi.

Grillaa makkarat kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista perunoihin rusketusraidat grillissä.

Tarjoa kirsikkatomaattisalsan ja pekonimajoneesin kanssa

12 kpl
keitettyä, kylmää uuden sadon perunaa
4 kpl
raakamakkaraa, esim. salsicciaa
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.5.2018
Muokattu: 18.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3436

821

54,8 g

19,3 g

35,8 g

7,5 g

3,5 g

44,5 g

7,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

muutama kierros kuivattua chiliä myllystä,

muutama kierros mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli