Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Astetta paremmat makkaraperunat valmistetaan laadukkaasta raakamakkarasta. Päälle itse tehtyä pekonimajoneesia ja kirsikkatomaattisalsaa.
| 4 kpl | raakamakkaraa, esim. salsicciaa |
| 12 kpl | keitettyä, kylmää uuden sadon perunaa |
| Pekonimajoneesi | |
|---|---|
| 85 g | pekonia (n. 1/2 pakettia) |
| 1 dl | täysmajoneesia |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| muutama kierros kuivattua chiliä myllystä | |
| Kirsikkatomaattisalsa | |
| 1 kpl | kesäpunasipuli |
| 1 kpl | pieni, miedohko chilipalko |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
Kirsikkatomaattisalsa
Hienonna sipuli varsineen. Kuutioi chili. Laita ne kulhoon. Valuta päälle sitruunamehua. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua 5 min. Puolita tai viipaloi tomaatit. Lisää ne sipuliseokseen basilikan kanssa.
Pekonimajoneesi
Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.
Sekoita jäähtynyt pekoni, ruohosipuli ja chili majoneesiin.
Kokoa ateria näin
Tee tomaattisalsa ja valmista pekonimajoneesi.
Grillaa makkarat kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista perunoihin rusketusraidat grillissä.
Tarjoa kirsikkatomaattisalsan ja pekonimajoneesin kanssa


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Astetta paremmat makkaraperunat valmistetaan laadukkaasta raakamakkarasta. Päälle itse tehtyä pekonimajoneesia ja kirsikkatomaattisalsaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | raakamakkaraa, esim. salsicciaa |
| 12 kpl | keitettyä, kylmää uuden sadon perunaa |
Pekonimajoneesi | |
| 85 g | pekonia (n. 1/2 pakettia) |
| 1 dl | täysmajoneesia |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| muutama kierros kuivattua chiliä myllystä | |
Kirsikkatomaattisalsa | |
| 1 kpl | kesäpunasipuli |
| 1 kpl | pieni, miedohko chilipalko |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
Kirsikkatomaattisalsa
Hienonna sipuli varsineen. Kuutioi chili. Laita ne kulhoon. Valuta päälle sitruunamehua. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua 5 min. Puolita tai viipaloi tomaatit. Lisää ne sipuliseokseen basilikan kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | pieni, miedohko chilipalko |
| 1 kpl | kesäpunasipuli |
Pekonimajoneesi
Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.
Sekoita jäähtynyt pekoni, ruohosipuli ja chili majoneesiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| muutama kierros kuivattua chiliä myllystä | |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 85 g | pekonia (n. 1/2 pakettia) |
| 1 dl | täysmajoneesia |
Kokoa ateria näin
Tee tomaattisalsa ja valmista pekonimajoneesi.
Grillaa makkarat kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista perunoihin rusketusraidat grillissä.
Tarjoa kirsikkatomaattisalsan ja pekonimajoneesin kanssa
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | keitettyä, kylmää uuden sadon perunaa |
| 4 kpl | raakamakkaraa, esim. salsicciaa |
821
Energiaa kcal
3436
Energiaa kj
54,8 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
44,5 g
Proteiinia
7,3 g
Suolaa
821
Energiaa kcal
3436
Energiaa kj
54,8 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
44,5 g
Proteiinia
7,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama kierros kuivattua chiliä myllystä, muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli