Astetta paremmat makkaraperunat valmistetaan laadukkaasta raakamakkarasta. Päälle itse tehtyä pekonimajoneesia ja kirsikkatomaattisalsaa.
Astetta paremmat makkaraperunat valmistetaan laadukkaasta raakamakkarasta. Päälle itse tehtyä pekonimajoneesia ja kirsikkatomaattisalsaa.
Yhteistyössä

Makkaraperunat de luxe

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Astetta paremmat makkaraperunat valmistetaan laadukkaasta raakamakkarasta. Päälle itse tehtyä pekonimajoneesia ja kirsikkatomaattisalsaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplraakamakkaraa, esim. salsicciaa
12 kplkeitettyä, kylmää uuden sadon perunaa

Pekonimajoneesi

85 gpekonia (n. 1/2 pakettia)
1 dltäysmajoneesia
2 rklhienonnettua ruohosipulia
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä

Kirsikkatomaattisalsa

1 kplkesäpunasipuli
1 kplpieni, miedohko chilipalko
1 rklsitruunamehua
1/2 tlsormisuolaa
1/2 tlsokeria
250 gkirsikkatomaatteja
1 dlbasilikanlehtiä
muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. 1

    Kirsikkatomaattisalsa

    Hienonna sipuli varsineen. Kuutioi chili. Laita ne kulhoon. Valuta päälle sitruunamehua. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua 5 min. Puolita tai viipaloi tomaatit. Lisää ne sipuliseokseen basilikan kanssa.

    MääräAinesosa
    muutama kierros mustapippuria myllystä
    250 gkirsikkatomaatteja
    1 dlbasilikanlehtiä
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsormisuolaa
    1 rklsitruunamehua
    1 kplpieni, miedohko chilipalko
    1 kplkesäpunasipuli
  2. 2

    Pekonimajoneesi

    Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.

    Sekoita jäähtynyt pekoni, ruohosipuli ja chili majoneesiin.

    MääräAinesosa
    muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
    2 rklhienonnettua ruohosipulia
    85 gpekonia (n. 1/2 pakettia)
    1 dltäysmajoneesia
  3. 3

    Kokoa ateria näin

    Tee tomaattisalsa ja valmista pekonimajoneesi.

    Grillaa makkarat kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista perunoihin rusketusraidat grillissä.

    Tarjoa kirsikkatomaattisalsan ja pekonimajoneesin kanssa

    MääräAinesosa
    12 kplkeitettyä, kylmää uuden sadon perunaa
    4 kplraakamakkaraa, esim. salsicciaa

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama kierros kuivattua chiliä myllystä, muutama kierros mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä