Vuoraa pakastuksen kestävä kulho (vetoisuus 1–2 litraa) tuorekelmulla. Kelmun liepeet saavat roikkua reilusti reunojen yli.
Kuori, paloittele ja soseuta mango. Viipaloi jäätelö ja lado palat kulhoon vuorotellen mangososeen kanssa. Painele pinta kauhalla tasaiseksi, ettei jäätelön ja soseen väliin jää koloja. Laita päälle yksi kerros kakkupohjaa. Siisti reunat. Taita kelmun liepeet kakkupohjan päälle ja laita jäätelökakku pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
Tee marenki. Erottele kananmunien valkuaiset ja vatkaa ne sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.
Kumoa jäätelökakku uuninkestävälle tarjoiluvadille. Poista kulho ja kelmu. Peitä jäätelökakku kauttaaltaan huolellisesti marengilla. Ruskista marenkia 250-asteisen uunin ylätasolla muutama minuutti. Tarkkaile paahtumista ja ota uunijäätelö pois uunista, jos pinta alkaa tummua liikaa. Tarjoa heti.
Vinkki: Käytä kakkupohjasta yli jäävät kerrokset juusto- tai moussekakkujen pohjina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
220
920
7,6 g
4,5 g
32,5 g
30,0 g
0,6 g
4,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl (320 g) kakkupohja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli