Mangouunijäätelö | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mangouunijäätelö

Mangouunijäätelö

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Nostalginen uunijäätelö saa raikkaat raidat tuoreesta mangosta.

Ainekset

1 kpl
mango
1 l
jäätelöä
1 kpl
(320 g) kakkupohja

marenki

4 kpl
kananmunanvalkuaista
1 1/2 dl
tomusokeria
1 tl
sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vuoraa pakastuksen kestävä kulho (vetoisuus 1–2 litraa) tuorekelmulla. Kelmun liepeet saavat roikkua reilusti reunojen yli.

2

Kuori, paloittele ja soseuta mango. Viipaloi jäätelö ja lado palat kulhoon vuorotellen mangososeen kanssa. Painele pinta kauhalla tasaiseksi, ettei jäätelön ja soseen väliin jää koloja. Laita päälle yksi kerros kakkupohjaa. Siisti reunat. Taita kelmun liepeet kakkupohjan päälle ja laita jäätelökakku pakastimeen vähintään 3 tunniksi.

1 kpl
mango
1 l
jäätelöä
1 kpl
(320 g) kakkupohja
3

Tee marenki. Erottele kananmunien valkuaiset ja vatkaa ne sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.

1 tl
sitruunamehua
1 1/2 dl
tomusokeria
4 kpl
kananmunanvalkuaista
4

Kumoa jäätelökakku uuninkestävälle tarjoiluvadille. Poista kulho ja kelmu. Peitä jäätelökakku kauttaaltaan huolellisesti marengilla. Ruskista marenkia 250-asteisen uunin ylätasolla muutama minuutti. Tarkkaile paahtumista ja ota uunijäätelö pois uunista, jos pinta alkaa tummua liikaa. Tarjoa heti.

Vinkki: Käytä kakkupohjasta yli jäävät kerrokset juusto- tai moussekakkujen pohjina.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 27.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

920

220

7,6 g

4,5 g

32,5 g

30,0 g

0,6 g

4,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl (320 g) kakkupohja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli