Mangouunijäätelö
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nostalginen uunijäätelö saa raikkaat raidat tuoreesta mangosta. Viileä herkku valmistuu vain muutamasta aineksesta.
| 1 kpl | mango |
| 1 l | jäätelöä |
| 1 kpl | (320 g) kakkupohja |
| Marenki | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | sitruunamehua |
- 1.
Vuoraa pakastuksen kestävä kulho (vetoisuus 1–2 litraa) tuorekelmulla. Kelmun liepeet saavat roikkua reilusti reunojen yli.
- 2.
Kuori, paloittele ja soseuta mango. Viipaloi jäätelö ja lado palat kulhoon vuorotellen mangososeen kanssa. Painele pinta kauhalla tasaiseksi, ettei jäätelön ja soseen väliin jää koloja. Laita päälle yksi kerros kakkupohjaa. Siisti reunat. Taita kelmun liepeet kakkupohjan päälle ja laita jäätelökakku pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
- 3.
Tee marenki. Erottele kananmunien valkuaiset ja vatkaa ne sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.
- 4.
Kumoa jäätelökakku uuninkestävälle tarjoiluvadille. Poista kulho ja kelmu. Peitä jäätelökakku kauttaaltaan huolellisesti marengilla. Ruskista marenkia 250-asteisen uunin ylätasolla muutama minuutti. Tarkkaile paahtumista ja ota uunijäätelö pois uunista, jos pinta alkaa tummua liikaa. Tarjoa heti.
Mangouunijäätelö
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Nostalginen uunijäätelö saa raikkaat raidat tuoreesta mangosta. Viileä herkku valmistuu vain muutamasta aineksesta.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | mango |
| 1 l | jäätelöä |
| 1 kpl | (320 g) kakkupohja |
Marenki | |
| 4 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | sitruunamehua |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Vuoraa pakastuksen kestävä kulho (vetoisuus 1–2 litraa) tuorekelmulla. Kelmun liepeet saavat roikkua reilusti reunojen yli.
- 2
Kuori, paloittele ja soseuta mango. Viipaloi jäätelö ja lado palat kulhoon vuorotellen mangososeen kanssa. Painele pinta kauhalla tasaiseksi, ettei jäätelön ja soseen väliin jää koloja. Laita päälle yksi kerros kakkupohjaa. Siisti reunat. Taita kelmun liepeet kakkupohjan päälle ja laita jäätelökakku pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl mango 1 l jäätelöä 1 kpl (320 g) kakkupohja - 3
Tee marenki. Erottele kananmunien valkuaiset ja vatkaa ne sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.
Määrä Ainesosa 1 tl sitruunamehua 1 1/2 dl tomusokeria 4 kpl kananmunanvalkuaista - 4
Kumoa jäätelökakku uuninkestävälle tarjoiluvadille. Poista kulho ja kelmu. Peitä jäätelökakku kauttaaltaan huolellisesti marengilla. Ruskista marenkia 250-asteisen uunin ylätasolla muutama minuutti. Tarkkaile paahtumista ja ota uunijäätelö pois uunista, jos pinta alkaa tummua liikaa. Tarjoa heti.
Vinkki: Käytä kakkupohjasta yli jäävät kerrokset juusto- tai moussekakkujen pohjina.
Ravintosisältö
220
Energiaa kcal
920
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
30,0 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
220
Energiaa kcal
920
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
30,0 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl (320 g) kakkupohja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























