Mansikkainen Charlotte russe
Ainekset
Kääretorttu
Kakun täyte
Kinuskikastike
Lisäksi
Valmistus
Tee kääretorttu. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti ja anna tortun jäähtyä. Levitä hillo torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Huuhtele, perkaa ja soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, rahka ja mansikkasose kulhossa. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Valuta seos koko ajan sekoittaen mansikkatäytteeseen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen.
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin viipaleiksi. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Keitä kermaa ja fariinisokeria pienessä kattilassa keskilämmöllä 8–12 minuuttia. Kinuski on valmista, kun tiputat pisaran seosta kylmään veteen ja se jähmettyy. Mausta kinuski halutessasi suolalla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu kakun päältä. Lusikoi jäähtynyt mutta yhä juokseva kinuski kakulle. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.
Vinkki: Oikaise kaupan valmiilla kääretortulla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
315
1319
17,0 g
10,5 g
32,8 g
27,3 g
0,6 g
6,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
mansikoita,
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli