Mansikkainen Charlotte russe

arvosana5/5

(4)arviota
14 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Juhlava Charlotte russe on kesäisen kahvipöydän näyttävin kakku. Täytä kakku kesän kunniaksi mansikoilla ja kruunaa koko herkku kinuskikastikkeella.

Ainekset

MääräAinesosa

Kääretorttu

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
2 dlmansikkahilloa

Kakun täyte

6 kplliivatetta
250 g(1 rs) mansikoita
3 dlkuohukermaa
200 gvaniljatuorejuustoa
200 gvaniljarahkaa
2 rklsitruunanmehua

Kinuskikastike

1 dlkuohukermaa
1 dlfariinisokeria
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

mansikoita
tomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. Mansikkainen Charlotte russe vaihekuva 1
    1

    Tee kääretorttu. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti ja anna tortun jäähtyä. Levitä hillo torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    2 dlmansikkahilloa
  2. Mansikkainen Charlotte russe vaihe 2
    2

    Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Huuhtele, perkaa ja soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, rahka ja mansikkasose kulhossa. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Valuta seos koko ajan sekoittaen mansikkatäytteeseen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen.

    MääräAinesosa
    6 kplliivatetta
    250 g(1 rs) mansikoita
    3 dlkuohukermaa
    200 gvaniljatuorejuustoa
    200 gvaniljarahkaa
    2 rklsitruunanmehua
  3. Mansikkainen Charlotte russe vaihe 3
    3

    Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin viipaleiksi. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

  4. Mansikkainen Charlotte russe vaihe 4
    4

    Keitä kermaa ja fariinisokeria pienessä kattilassa keskilämmöllä 8–12 minuuttia. Kinuski on valmista, kun tiputat pisaran seosta kylmään veteen ja se jähmettyy. Mausta kinuski halutessasi suolalla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu kakun päältä. Lusikoi jäähtynyt mutta yhä juokseva kinuski kakulle. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
    1 dlfariinisokeria
    1/4 tlsuolaa
    mansikoita
    tomusokeria

Vinkki: Oikaise kaupan valmiilla kääretortulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mansikoita, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä