Mansikkainen Charlotte russe
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juhlava Charlotte russe on kesäisen kahvipöydän näyttävin kakku. Täytä kakku kesän kunniaksi mansikoilla ja kruunaa koko herkku kinuskikastikkeella.
| Kääretorttu | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | mansikkahilloa |
| Kakun täyte | |
| 6 kpl | liivatetta |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 200 g | vaniljatuorejuustoa |
| 200 g | vaniljarahkaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| Kinuskikastike | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| mansikoita | |
| tomusokeria | |
- 1.
Tee kääretorttu. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti ja anna tortun jäähtyä. Levitä hillo torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi.
- 2.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Huuhtele, perkaa ja soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, rahka ja mansikkasose kulhossa. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Valuta seos koko ajan sekoittaen mansikkatäytteeseen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen.
- 3.
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin viipaleiksi. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- 4.
Keitä kermaa ja fariinisokeria pienessä kattilassa keskilämmöllä 8–12 minuuttia. Kinuski on valmista, kun tiputat pisaran seosta kylmään veteen ja se jähmettyy. Mausta kinuski halutessasi suolalla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu kakun päältä. Lusikoi jäähtynyt mutta yhä juokseva kinuski kakulle. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.
Mansikkainen Charlotte russe
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Juhlava Charlotte russe on kesäisen kahvipöydän näyttävin kakku. Täytä kakku kesän kunniaksi mansikoilla ja kruunaa koko herkku kinuskikastikkeella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kääretorttu | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | mansikkahilloa |
Kakun täyte | |
| 6 kpl | liivatetta |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 200 g | vaniljatuorejuustoa |
| 200 g | vaniljarahkaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
Kinuskikastike | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| mansikoita | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 200°C)
1Tee kääretorttu. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti ja anna tortun jäähtyä. Levitä hillo torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta 2 dl mansikkahilloa
2Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Huuhtele, perkaa ja soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, rahka ja mansikkasose kulhossa. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Valuta seos koko ajan sekoittaen mansikkatäytteeseen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 6 kpl liivatetta 250 g (1 rs) mansikoita 3 dl kuohukermaa 200 g vaniljatuorejuustoa 200 g vaniljarahkaa 2 rkl sitruunanmehua
3Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin viipaleiksi. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
4Keitä kermaa ja fariinisokeria pienessä kattilassa keskilämmöllä 8–12 minuuttia. Kinuski on valmista, kun tiputat pisaran seosta kylmään veteen ja se jähmettyy. Mausta kinuski halutessasi suolalla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu kakun päältä. Lusikoi jäähtynyt mutta yhä juokseva kinuski kakulle. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa 1 dl fariinisokeria 1/4 tl suolaa mansikoita tomusokeria
Vinkki: Oikaise kaupan valmiilla kääretortulla.
Ravintosisältö
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
27,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
27,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mansikoita, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































