Mansikkaiset munkkitikut

Arvostele resepti
33 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Munkit

2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
1/4 tlsuolaa
9 dlvehnäjauhoja
1 dlkuivattuja mansikkalastuja
50 gpehmeää margariinia
7 - 10 dlrypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista.

  2. 2

    Murenna joukkoon mansikkalastut. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot alusten. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

  3. 3

    Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 25 x 50 sentin levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia. Jaa palat taikinapyörällä 32–34 suikaleeseen.

  4. 4

    Nosta palat kohoamaan pellille hetkeksi.

  5. 5

    Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa.

  6. 6

    Kypsennä 3–4 munkkia kerrallaan muutaman minuutin ajan.

  7. 7

    Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille.

  8. 8

    Pyörittele munkit lämpiminä sokerissa. Vaihda pussin sokeria muutaman kerran.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä