Mansikkaiset munkkitikut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikkaiset munkkitikut

Fork and knife
33 Kappaletta
Fork and knife
33 Kappaletta

Ainekset

munkit

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1/4 tl
Suolaa
9 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kuivattuja mansikkalastuja
50 g
Pehmeää margariinia
7 - 10 dl
Rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista.

2

Murenna joukkoon mansikkalastut. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot alusten. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

3

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 25 x 50 sentin levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia. Jaa palat taikinapyörällä 32–34 suikaleeseen.

4

Nosta palat kohoamaan pellille hetkeksi.

5

Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa.

6

Kypsennä 3–4 munkkia kerrallaan muutaman minuutin ajan.

7

Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille.

8

Pyörittele munkit lämpiminä sokerissa. Vaihda pussin sokeria muutaman kerran.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.5.2010
Muokattu: 24.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.