Mansikkakääretorttu

Arvostele resepti
10 Palaa

45 min (josta 30 min aktiivista)

Pyöräytä makeat mansikat kesäiseen kääretorttuun! Gluteeniton mansikkakääretorttu saa täytteekseen sitruunarahkan raikastamaa kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Pohjassa maistuu lempeästi hasselpähkinä.

Ainekset

MääräAinesosa
100 ghasselpähkinöitä
1 rklperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
4 kplkananmunia
1 1/2 dlsokeria

Täyte ja kuorrute

1 lmansikoita
4 dlkuohukermaa
1/2 dlsokeria
200 gsitruunarahkaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Jauha pähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe pähkinäjauheeseen.

    MääräAinesosa
    100 ghasselpähkinöitä
    1 rklperunajauhoja
    2 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pähkinä-jauhoseos munavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunia
    1 1/2 dlsokeria
  3. 3

    Ripottele ohut kerros sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi.

  4. 4

    Leikkaa puolet mansikoista pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Sekoita rahka kermavaahtoon. Levitä puolet kerma-rahkaseoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle, ripottele mansikkapalat päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullaksi. Pyöräytä kelmu tortun ympärille ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Laita myös loppu kerma-rahkaseos jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    1 lmansikoita
    4 dlkuohukermaa
    1/2 dlsokeria
    200 gsitruunarahkaa
  5. 5

    Laita kääretorttu tarjoiluvadille. Levitä tai pursota kerma-rahkaseos tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä