Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkakääretorttu

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Pyöräytä makeat mansikat kesäiseen kääretorttuun! Gluteeniton mansikkakääretorttu saa täytteekseen sitruunarahkan raikastamaa kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Pohjassa maistuu lempeästi hasselpähkinä.,

Ainekset

100 g
hasselpähkinöitä
1 rkl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
4 kpl
kananmunia
1 1/2 dl
sokeria

Täyte ja kuorrute

1 l
mansikoita
4 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
200 g
sitruunarahkaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jauha pähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe pähkinäjauheeseen.

100 g
hasselpähkinöitä
1 rkl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pähkinä-jauhoseos munavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

4 kpl
kananmunia
1 1/2 dl
sokeria
3

Ripottele ohut kerros sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi.

4

Leikkaa puolet mansikoista pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Sekoita rahka kermavaahtoon. Levitä puolet kerma-rahkaseoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle, ripottele mansikkapalat päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullaksi. Pyöräytä kelmu tortun ympärille ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Laita myös loppu kerma-rahkaseos jääkaappiin odottamaan.

1 l
mansikoita
4 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
200 g
sitruunarahkaa
5

Laita kääretorttu tarjoiluvadille. Levitä tai pursota kerma-rahkaseos tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 2.6.2010
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

353

1476

23,7 g

11,3 g

26,4 g

24,7 g

2,7 g

6,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli