Jauha pähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe pähkinäjauheeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pähkinä-jauhoseos munavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Ripottele ohut kerros sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi.
Leikkaa puolet mansikoista pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Sekoita rahka kermavaahtoon. Levitä puolet kerma-rahkaseoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle, ripottele mansikkapalat päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullaksi. Pyöräytä kelmu tortun ympärille ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Laita myös loppu kerma-rahkaseos jääkaappiin odottamaan.
Laita kääretorttu tarjoiluvadille. Levitä tai pursota kerma-rahkaseos tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
353
1476
23,7 g
11,3 g
26,4 g
24,7 g
2,7 g
6,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli