Mansikkakääretorttu
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pyöräytä makeat mansikat kesäiseen kääretorttuun! Gluteeniton mansikkakääretorttu saa täytteekseen sitruunarahkan raikastamaa kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Pohjassa maistuu lempeästi hasselpähkinä.
| 100 g | hasselpähkinöitä |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 4 kpl | kananmunia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| Täyte ja kuorrute | |
|---|---|
| 1 l | mansikoita |
| 4 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | sitruunarahkaa |
- 1.
Jauha pähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe pähkinäjauheeseen.
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pähkinä-jauhoseos munavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- 3.
Ripottele ohut kerros sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi.
- 4.
Leikkaa puolet mansikoista pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Sekoita rahka kermavaahtoon. Levitä puolet kerma-rahkaseoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle, ripottele mansikkapalat päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullaksi. Pyöräytä kelmu tortun ympärille ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Laita myös loppu kerma-rahkaseos jääkaappiin odottamaan.
- 5.
Laita kääretorttu tarjoiluvadille. Levitä tai pursota kerma-rahkaseos tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.
Mansikkakääretorttu
Pyöräytä makeat mansikat kesäiseen kääretorttuun! Gluteeniton mansikkakääretorttu saa täytteekseen sitruunarahkan raikastamaa kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Pohjassa maistuu lempeästi hasselpähkinä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | hasselpähkinöitä |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 4 kpl | kananmunia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
Täyte ja kuorrute | |
| 1 l | mansikoita |
| 4 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | sitruunarahkaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Jauha pähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe pähkinäjauheeseen.
Määrä Ainesosa 100 g hasselpähkinöitä 1 rkl perunajauhoja 2 tl leivinjauhetta - 2
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pähkinä-jauhoseos munavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunia 1 1/2 dl sokeria - 3
Ripottele ohut kerros sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi.
- 4
Leikkaa puolet mansikoista pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Sekoita rahka kermavaahtoon. Levitä puolet kerma-rahkaseoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle, ripottele mansikkapalat päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullaksi. Pyöräytä kelmu tortun ympärille ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Laita myös loppu kerma-rahkaseos jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 1 l mansikoita 4 dl kuohukermaa 1/2 dl sokeria 200 g sitruunarahkaa - 5
Laita kääretorttu tarjoiluvadille. Levitä tai pursota kerma-rahkaseos tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1476
Energiaa kj
23,7 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,4 g
Hiilihydraatteja
24,7 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1476
Energiaa kj
23,7 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,4 g
Hiilihydraatteja
24,7 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























