Mansikkapullat

Arvostele resepti
40 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

5 dlmaitoa
50 ghiivaa
2 dlsokeria
1 tlsuolaa
1 kplkanamuna
2 rklkardemummaa
10 dlvehnäjauhoja
200 gsulatettua margariinia tai voita

Voiteluun

kananmuna

Päälle

1 dlpaistonkestävää mansikka- tai vadelmahilloa
40 kpltuoreita mansikoita

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi liuota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää joukkoon muna ja kardemumma sekä 7-8 dl vehnäjauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhoista. Lisää viimeisenä sula rasva. Kohota taikinaa noin puoli tuntia liinalla peitettynä.Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 40 osaan. Pyörittele palat pikkupulliksi. Anna kohota hetken ja voitele sitten munalla. Painele pullien keskelle lopuksi syvennykset hilloa varten ja lisää hillo. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja koristele hillokohta tuoreella mansikalla ennen

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025