Mansikkapullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikkapullat

Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta

Ainekset

pullataikina

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kanamuna
2 rkl
Kardemummaa
10 dl
Vehnäjauhoja
200 g
Sulatettua margariinia tai voita

voiteluun

Kananmuna

päälle

1 dl
Paistonkestävää mansikka- tai vadelmahilloa
40 kpl
Tuoreita mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi liuota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää joukkoon muna ja kardemumma sekä 7-8 dl vehnäjauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhoista. Lisää viimeisenä sula rasva. Kohota taikinaa noin puoli tuntia liinalla peitettynä.Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 40 osaan. Pyörittele palat pikkupulliksi. Anna kohota hetken ja voitele sitten munalla. Painele pullien keskelle lopuksi syvennykset hilloa varten ja lisää hillo. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja koristele hillokohta tuoreella mansikalla ennen

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.