Mansikkarahkapullat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkarahkapullat

???
Kappaleita
20
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
5 dl
Maitoa
50 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Jauhettua kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
14 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna voiteluun

TÄYTE

2 kpl
(á 200 g ) maustettua rahkaa (esim. vanilja)

KORISTEEKSI

2 - 3 dl
Tuoreita mansikoita
2 dl
Vettä
1 dl
Hyytelösokeria

Näin teet

1

Sulata margariini kattilassa ja kaada päälle maito. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina on valmista, kun se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 20 palaksi ja pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja kohota peitettynä puolisen tuntia. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.Paina kohonneisiin pulliin syvennys juomalasin avulla. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Annostele kullekin pullalle nokare rahkaa.Paista pullia uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Anna pullien jäähtyä ennen koristelua.Viipaloi mansikat ja sommittele ne rahkatäytteen päälle. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos uudelleen ja nosta pois levyltä. Anna hyytelöliemen jäähtyä hetki ja lusikoi se varovasti mansikoiden päälle.Vinkki! Jos leivot pullia pakastimeen, koristele ne mansikoilla ja hyytelösokerilla vasta sulattamisen jälkeen.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 15.5.2019