Mansikkarahkapullat
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rahkapullien kesäversiossa maistuvat tuoreet mansikat! Mansikkapullat sopivat kahvipöydän herkuksi.
| 100 g | margariinia |
| 5 dl | maitoa |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 14 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (2 prk) maustettua rahkaa (esim. vanilja) |
| Koristeeksi | |
| 2 - 3 dl | tuoreita mansikoita |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | hyytelösokeria |
- 1.
Sulata margariini kattilassa ja kaada päälle maito. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
- 2.
Alusta jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina on valmista, kun se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.
- 3.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 20 palaksi ja pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja kohota peitettynä puolisen tuntia.
- 4.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paina kohonneisiin pulliin syvennys juomalasin avulla. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Annostele kullekin pullalle nokare rahkaa.
- 5.
Paista pullia uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Anna pullien jäähtyä ennen koristelua.
- 6.
Viipaloi mansikat ja sommittele ne rahkatäytteen päälle. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos uudelleen ja nosta pois levyltä. Anna hyytelöliemen jäähtyä hetki ja lusikoi se varovasti mansikoiden päälle.
Mansikkarahkapullat
Rahkapullien kesäversiossa maistuvat tuoreet mansikat! Mansikkapullat sopivat kahvipöydän herkuksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 5 dl | maitoa |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 14 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
Täyte | |
| 400 g | (2 prk) maustettua rahkaa (esim. vanilja) |
Koristeeksi | |
| 2 - 3 dl | tuoreita mansikoita |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | hyytelösokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata margariini kattilassa ja kaada päälle maito. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 5 dl maitoa 50 g tuorehiivaa 1/2 tl suolaa 1 1/2 dl sokeria 2 tl jauhettua kardemummaa 1 kpl kananmuna - 2
Alusta jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina on valmista, kun se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 14 dl vehnäjauhoja - 3
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 20 palaksi ja pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja kohota peitettynä puolisen tuntia.
- 4
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paina kohonneisiin pulliin syvennys juomalasin avulla. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Annostele kullekin pullalle nokare rahkaa.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna voiteluun 400 g (2 prk) maustettua rahkaa (esim. vanilja) - 5
Paista pullia uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Anna pullien jäähtyä ennen koristelua.
- 6
Viipaloi mansikat ja sommittele ne rahkatäytteen päälle. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos uudelleen ja nosta pois levyltä. Anna hyytelöliemen jäähtyä hetki ja lusikoi se varovasti mansikoiden päälle.
Määrä Ainesosa 1 dl hyytelösokeria 2 dl vettä 2 - 3 dl tuoreita mansikoita
Vinkki! Jos leivot pullia pakastimeen, koristele ne mansikoilla ja hyytelösokerilla vasta sulattamisen jälkeen.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























