Mansikkarahkapullat

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Rahkapullien kesäversiossa maistuvat tuoreet mansikat! Mansikkapullat sopivat kahvipöydän herkuksi.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
5 dlmaitoa
50 gtuorehiivaa
1/2 tlsuolaa
1 1/2 dlsokeria
2 tljauhettua kardemummaa
1 kplkananmuna
14 dlvehnäjauhoja
1 kplkananmuna voiteluun

Täyte

400 g(2 prk) maustettua rahkaa (esim. vanilja)

Koristeeksi

2 - 3 dltuoreita mansikoita
2 dlvettä
1 dlhyytelösokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata margariini kattilassa ja kaada päälle maito. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    5 dlmaitoa
    50 gtuorehiivaa
    1/2 tlsuolaa
    1 1/2 dlsokeria
    2 tljauhettua kardemummaa
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Alusta jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina on valmista, kun se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    14 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 20 palaksi ja pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja kohota peitettynä puolisen tuntia.

  4. 4

    Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paina kohonneisiin pulliin syvennys juomalasin avulla. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Annostele kullekin pullalle nokare rahkaa.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna voiteluun
    400 g(2 prk) maustettua rahkaa (esim. vanilja)
  5. 5

    Paista pullia uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Anna pullien jäähtyä ennen koristelua.

  6. 6

    Viipaloi mansikat ja sommittele ne rahkatäytteen päälle. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos uudelleen ja nosta pois levyltä. Anna hyytelöliemen jäähtyä hetki ja lusikoi se varovasti mansikoiden päälle.

    MääräAinesosa
    1 dlhyytelösokeria
    2 dlvettä
    2 - 3 dltuoreita mansikoita

Vinkki! Jos leivot pullia pakastimeen, koristele ne mansikoilla ja hyytelösokerilla vasta sulattamisen jälkeen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä