Mantelinen marjapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mantelinen marjapiiras

Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa

Ainekset

pohja

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
7 1/2 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia

täyte

1 l
Perattuja musta- ja punaherukoita
1 dl
Valmista vanilliinikastiketta
200 g
Mantelimassaa
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma ja kananmuna. Alusta taikinaan suurin osa jauhoista ja lisää sula margariini. Lisää loput jauhoista. Kohota taikinaa noin ½ tuntia liinalla peitettynä.Kauli taikina leivinpaperille jauhoja apuna käyttäen uunipellin kokoiseksi. Nosta taikinalevy uunipellille.Kuumenna vanilliinikastiketta hetken ajan ja lisää joukkoon mantelimassa. Sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen sitruunankuori ja marjat. Kumoa seos pullataikinalevylle.Voitele pullataikinan reunat kananmunalla. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Koristele jäähtynyt piiras tomusokerilla ja sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa välipalana tai kahvin kanssa.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.