Marinoitu juusto-oliiviseos - Yhteishyvä

Marinoitu juusto-oliiviseos

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Juustoa (esim. fetaa tai vuohenjuustoa)
1 kpl
(350 ml) oliiveja

MARINADI

2 dl
Neitsytoliiviöljyä
2 rkl
Tummaa balsamiviinietikkaa
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl
Sitruunanmehua
1 tl
Sokeria
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä

Näin teet

1

Leikkaa juusto haluamasi kokoisiksi viipaleiksi tai paloiksi. Siirrä juustopalat puhtaaseen purkkiin tai rasiaan. Valuta oliivit ja lisää ne juuston päälle. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa ja lisää se juuston ja oliivien päälle. Peitä kannella ja anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli tai pari päivää. Ravistele purkkia muutaman kerran marinoinnin aikana.Tarjoa alkupalana rapeakuorisen leivän kera.Vinkki! Herkulliseen öljymarinadiin voi hyvin dipata leipää.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.8.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa