Marinoitu juusto-oliiviseos

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
250 gjuustoa (esim. fetaa tai vuohenjuustoa)
1 kpl(350 ml) oliiveja

Marinadi

2 dlneitsytoliiviöljyä
2 rkltummaa balsamiviinietikkaa
1 kplsitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rklsitruunanmehua
1 tlsokeria
1 tlkuivattua rosmariinia
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa juusto haluamasi kokoisiksi viipaleiksi tai paloiksi. Siirrä juustopalat puhtaaseen purkkiin tai rasiaan. Valuta oliivit ja lisää ne juuston päälle. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa ja lisää se juuston ja oliivien päälle. Peitä kannella ja anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli tai pari päivää. Ravistele purkkia muutaman kerran marinoinnin aikana.Tarjoa alkupalana rapeakuorisen leivän kera.Vinkki! Herkulliseen öljymarinadiin voi hyvin dipata leipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025