Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu juusto-oliiviseos

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

250 g
Juustoa (esim. fetaa tai vuohenjuustoa)
1 kpl
(350 ml) oliiveja

Marinadi

2 dl
Neitsytoliiviöljyä
2 rkl
Tummaa balsamiviinietikkaa
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl
Sitruunanmehua
1 tl
Sokeria
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa juusto haluamasi kokoisiksi viipaleiksi tai paloiksi. Siirrä juustopalat puhtaaseen purkkiin tai rasiaan. Valuta oliivit ja lisää ne juuston päälle. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa ja lisää se juuston ja oliivien päälle. Peitä kannella ja anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli tai pari päivää. Ravistele purkkia muutaman kerran marinoinnin aikana.Tarjoa alkupalana rapeakuorisen leivän kera.Vinkki! Herkulliseen öljymarinadiin voi hyvin dipata leipää.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.8.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.