Marjaisat jenkkiletut

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
2 rklfariinisokeria
1 dlmaitoa
1 kpl(200 g) kevytranskankermaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
suolaa
2 rkljuoksevaa margariinia
2 dlpakastemarjoja
juoksevaa margariinia paistamiseen

Tarjoiluun

juoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää fariinisokeri. Lisää maito ja ranskankerma ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää muna-ranskankermaseokseen kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Kääntele taikinaan juokseva margariini ja jäiset pakastemarjat. Kuumenna margariini ohukaispannussa. Annostele pannun syvennyksiin taikinaa. Taikina kohoaa kypsyessään, joten älä täytä piripintaan. Paista letut keskilämmöllä kauniin kullanruskeiksi, noin 2 minuuttia puoli. Alenna lämpöä, jos letut saavat liiaksi väriä. Kuohkeista letuista tulee paksuja, joten niiden on ehdittävä kypsyä myös sisältä.Pidä valmiit letut lämpiminä folion alla. Nauti letut juoksevan hunajan kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä