Marjaisat jenkkiletut - Yhteishyvä

Marjaisat jenkkiletut

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Fariinisokeria
1 dl
Maitoa
1 kpl
(200 g) kevytranskankermaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
Suolaa
2 rkl
Juoksevaa margariinia
2 dl
Pakastemarjoja
Juoksevaa margariinia paistamiseen

TARJOILUUN

Juoksevaa hunajaa

Näin teet

1

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää fariinisokeri. Lisää maito ja ranskankerma ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää muna-ranskankermaseokseen kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Kääntele taikinaan juokseva margariini ja jäiset pakastemarjat. Kuumenna margariini ohukaispannussa. Annostele pannun syvennyksiin taikinaa. Taikina kohoaa kypsyessään, joten älä täytä piripintaan. Paista letut keskilämmöllä kauniin kullanruskeiksi, noin 2 minuuttia puoli. Alenna lämpöä, jos letut saavat liiaksi väriä. Kuohkeista letuista tulee paksuja, joten niiden on ehdittävä kypsyä myös sisältä.Pidä valmiit letut lämpiminä folion alla. Nauti letut juoksevan hunajan kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa