Marjaisat jenkkiletut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marjaisat jenkkiletut

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Fariinisokeria
1 dl
Maitoa
1 kpl
(200 g) kevytranskankermaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
Suolaa
2 rkl
Juoksevaa margariinia
2 dl
Pakastemarjoja
Juoksevaa margariinia paistamiseen

tarjoiluun

Juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää fariinisokeri. Lisää maito ja ranskankerma ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää muna-ranskankermaseokseen kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Kääntele taikinaan juokseva margariini ja jäiset pakastemarjat. Kuumenna margariini ohukaispannussa. Annostele pannun syvennyksiin taikinaa. Taikina kohoaa kypsyessään, joten älä täytä piripintaan. Paista letut keskilämmöllä kauniin kullanruskeiksi, noin 2 minuuttia puoli. Alenna lämpöä, jos letut saavat liiaksi väriä. Kuohkeista letuista tulee paksuja, joten niiden on ehdittävä kypsyä myös sisältä.Pidä valmiit letut lämpiminä folion alla. Nauti letut juoksevan hunajan kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.