Marjaisat jenkkiletut
15 min

Nappaa talteen!
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 dl | maitoa |
| 1 kpl | (200 g) kevytranskankermaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| suolaa | |
| 2 rkl | juoksevaa margariinia |
| 2 dl | pakastemarjoja |
| juoksevaa margariinia paistamiseen | |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| juoksevaa hunajaa | |
- 1.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää fariinisokeri. Lisää maito ja ranskankerma ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää muna-ranskankermaseokseen kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Kääntele taikinaan juokseva margariini ja jäiset pakastemarjat. Kuumenna margariini ohukaispannussa. Annostele pannun syvennyksiin taikinaa. Taikina kohoaa kypsyessään, joten älä täytä piripintaan. Paista letut keskilämmöllä kauniin kullanruskeiksi, noin 2 minuuttia puoli. Alenna lämpöä, jos letut saavat liiaksi väriä. Kuohkeista letuista tulee paksuja, joten niiden on ehdittävä kypsyä myös sisältä.Pidä valmiit letut lämpiminä folion alla. Nauti letut juoksevan hunajan kanssa.
Marjaisat jenkkiletut
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 dl | maitoa |
| 1 kpl | (200 g) kevytranskankermaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| suolaa | |
| 2 rkl | juoksevaa margariinia |
| 2 dl | pakastemarjoja |
| juoksevaa margariinia paistamiseen | |
Tarjoiluun | |
| juoksevaa hunajaa | |
Valmistus
- 1
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää fariinisokeri. Lisää maito ja ranskankerma ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää muna-ranskankermaseokseen kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Kääntele taikinaan juokseva margariini ja jäiset pakastemarjat. Kuumenna margariini ohukaispannussa. Annostele pannun syvennyksiin taikinaa. Taikina kohoaa kypsyessään, joten älä täytä piripintaan. Paista letut keskilämmöllä kauniin kullanruskeiksi, noin 2 minuuttia puoli. Alenna lämpöä, jos letut saavat liiaksi väriä. Kuohkeista letuista tulee paksuja, joten niiden on ehdittävä kypsyä myös sisältä.Pidä valmiit letut lämpiminä folion alla. Nauti letut juoksevan hunajan kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












