Marjakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marjakakku

Marjakakku

Fork and knife
13 Annosta
Fork and knife
13 Annosta
Herukkainen kakku on raikas tarjottava kahvipöytään.

Ainekset

kakkupohja:

2 kpl
Kananmunaa
3/4 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta

täyte:

6 kpl
Liivatelehteä
1 l
Marjoja, esim. mansikoita ja mustikoita
4 dl
Mansikkakermaa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Vettä

koristeluun:

1/2 - 1 l
Tuoreita marjoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota kananmuna ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 17 minuuttia. Kumoa kakku, jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta marjat. Vaahdota mansikkakerma ja lisää joukkoon vatkaten tuorejuusto, sokeri ja soseutetut marjat. Tarkista sokerin määrä. Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet yksitellen joukkoon. Sekoita liivateseos marjavaahtoon hyvin vatkaten. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Nosta alimmaiseksi puolikas kakkulevy ja levitä puolet täytteestä päälle. Nosta toinen levy vaahdon päälle ja levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Hyydytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja koristele marjoilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 12.7.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.