Marjakakku

Nappaa talteen!
Herukkainen kakku on raikas tarjottava kahvipöytään.
| Kakkupohja: | |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Täyte: | |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 1 l | marjoja, esim. mansikoita ja mustikoita |
| 4 dl | mansikkakermaa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| Koristeluun: | |
| 1/2 - 1 l | tuoreita marjoja |
- 1.
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota kananmuna ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 17 minuuttia. Kumoa kakku, jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta marjat. Vaahdota mansikkakerma ja lisää joukkoon vatkaten tuorejuusto, sokeri ja soseutetut marjat. Tarkista sokerin määrä. Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet yksitellen joukkoon. Sekoita liivateseos marjavaahtoon hyvin vatkaten. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Nosta alimmaiseksi puolikas kakkulevy ja levitä puolet täytteestä päälle. Nosta toinen levy vaahdon päälle ja levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Hyydytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja koristele marjoilla.
Marjakakku
arvosana4/5
Herukkainen kakku on raikas tarjottava kahvipöytään.
Ainekset (13 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja: | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 1 l | marjoja, esim. mansikoita ja mustikoita |
| 4 dl | mansikkakermaa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
Koristeluun: | |
| 1/2 - 1 l | tuoreita marjoja |
Valmistus
- 1
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota kananmuna ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 17 minuuttia. Kumoa kakku, jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta marjat. Vaahdota mansikkakerma ja lisää joukkoon vatkaten tuorejuusto, sokeri ja soseutetut marjat. Tarkista sokerin määrä. Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet yksitellen joukkoon. Sekoita liivateseos marjavaahtoon hyvin vatkaten. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Nosta alimmaiseksi puolikas kakkulevy ja levitä puolet täytteestä päälle. Nosta toinen levy vaahdon päälle ja levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Hyydytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja koristele marjoilla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












