Marjapitko

Nappaa talteen!
| Pullataikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 dl | sokeria |
| puolikas kananmuna | |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | juoksevaa margariinia |
| Voiteluun: | |
| puolikas kananmuna | |
| Hillotäyte: | |
| 1 dl | vadelma- tai mustikkamarmeladia |
| Vaniljatäyte: | |
| 1 kpl | vaniljakastikeaineksia |
| 3 dl | maitoa |
| Pinnalle: | |
| marjoja | |
- 1.
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, kardemumma, sokeri ja puoli kananmunaa. Lisää suurin osa vehnäjauhoista hyvin sekoittaen. Lisää juokseva margariini ja loput jauhoista. Alusta taikina käsin tai yleiskoneella, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä paikassa. Valmista täytettä varten vaniljakastikeaineksista kiisseli. Mittaa kiisselijauheen joukkoon 1/2 dl enemmän maitoa, kuin pakkauksen ohjeessa, jotta täyte ei kuivu paistettaessa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla levyiksi. Levitä levyn keskikohtaan marjamarmeladia ja viereen vaniljakiisseliä. Taita reunat ja kohota peitettynä pellillä leivinpaperin päällä. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Lisää pinnalle tuoreita marjoja.
Marjapitko
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 dl | sokeria |
| puolikas kananmuna | |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | juoksevaa margariinia |
Voiteluun: | |
| puolikas kananmuna | |
Hillotäyte: | |
| 1 dl | vadelma- tai mustikkamarmeladia |
Vaniljatäyte: | |
| 1 kpl | vaniljakastikeaineksia |
| 3 dl | maitoa |
Pinnalle: | |
| marjoja | |
Valmistus
- 1
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, kardemumma, sokeri ja puoli kananmunaa. Lisää suurin osa vehnäjauhoista hyvin sekoittaen. Lisää juokseva margariini ja loput jauhoista. Alusta taikina käsin tai yleiskoneella, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä paikassa. Valmista täytettä varten vaniljakastikeaineksista kiisseli. Mittaa kiisselijauheen joukkoon 1/2 dl enemmän maitoa, kuin pakkauksen ohjeessa, jotta täyte ei kuivu paistettaessa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla levyiksi. Levitä levyn keskikohtaan marjamarmeladia ja viereen vaniljakiisseliä. Taita reunat ja kohota peitettynä pellillä leivinpaperin päällä. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Lisää pinnalle tuoreita marjoja.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












