Marjapitko | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marjapitko

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

pullataikina

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kardemummaa
1 dl
Sokeria
Puolikas kananmuna
7 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Juoksevaa margariinia

voiteluun:

Puolikas kananmuna

hillotäyte:

1 dl
Vadelma- tai mustikkamarmeladia

vaniljatäyte:

1 kpl
Vaniljakastikeaineksia
3 dl
Maitoa

pinnalle:

Marjoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, kardemumma, sokeri ja puoli kananmunaa. Lisää suurin osa vehnäjauhoista hyvin sekoittaen. Lisää juokseva margariini ja loput jauhoista. Alusta taikina käsin tai yleiskoneella, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä paikassa. Valmista täytettä varten vaniljakastikeaineksista kiisseli. Mittaa kiisselijauheen joukkoon 1/2 dl enemmän maitoa, kuin pakkauksen ohjeessa, jotta täyte ei kuivu paistettaessa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla levyiksi. Levitä levyn keskikohtaan marjamarmeladia ja viereen vaniljakiisseliä. Taita reunat ja kohota peitettynä pellillä leivinpaperin päällä. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Lisää pinnalle tuoreita marjoja.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 12.7.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.