Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle maito. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, muna ja sokeri.
Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Lisää taikinaan pehmeä margariini ja alusta se hyvin taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla laajemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm).
Valmista täyte. Yhdistä kulhossa jäiset marjat ja perunajauhot. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää siihen sokerit ja kaneli sekä muna. Levitä tuorejuustoseos taikinalevylle.
Lisää tuorejuustokerroksen päälle jäinen marja-perunajauhoseos. Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla terävällä veitsellä melko leveiksi paloiksi.
Asettele taikinapalat väljästi leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halk. n. 26 cm. Kohota 30 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoittaen. Valuta suklaa jäähtyneen kakun päälle. Anna suklaan jähmettyä.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.