Marjoilla täytetty bostonkakku - Yhteishyvä

Marjoilla täytetty bostonkakku

???
Paloja
15
Käytä pakastemarjoja ja tuorejuustoa leivonnassa. Bostonkakussa on pakastemarjoja ja päällä suussa sulavaa suklaata. Katso kuvalliset ohjeet!
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA

3 dl
Maitoa
30 g
Tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Jauhettua kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
1 1/4 dl
Sokeria
11 dl
Erikoisvehnäjauhoja
100 g
Pehmeää margariinia

TÄYTE

1/2 kpl
(á 300 g) pakastemarjaseosta
1 rkl
Perunajauhoja
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia
1 kpl
Kananmuna

KUORRUTUS

150 g
Leivontasuklaata

Näin teet

Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle maito. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, muna ja sokeri.
1

Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle maito. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, muna ja sokeri.

Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Lisää taikinaan pehmeä margariini ja alusta se hyvin taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja.
2

Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Lisää taikinaan pehmeä margariini ja alusta se hyvin taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja.

Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
3

Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla laajemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm).
4

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla laajemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm).

Valmista täyte. Yhdistä kulhossa jäiset marjat ja perunajauhot. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää siihen sokerit ja kaneli sekä muna. Levitä tuorejuustoseos taikinalevylle.
5

Valmista täyte. Yhdistä kulhossa jäiset marjat ja perunajauhot. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää siihen sokerit ja kaneli sekä muna. Levitä tuorejuustoseos taikinalevylle.

Lisää tuorejuustokerroksen päälle jäinen marja-perunajauhoseos. Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla terävällä veitsellä melko leveiksi paloiksi.
6

Lisää tuorejuustokerroksen päälle jäinen marja-perunajauhoseos. Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla terävällä veitsellä melko leveiksi paloiksi.

Asettele taikinapalat väljästi leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halk. n. 26 cm. Kohota 30 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
7

Asettele taikinapalat väljästi leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halk. n. 26 cm. Kohota 30 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoittaen. Valuta suklaa jäähtyneen kakun päälle. Anna suklaan jähmettyä.
8

Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoittaen. Valuta suklaa jäähtyneen kakun päälle. Anna suklaan jähmettyä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa