Marjoilla täytetty bostonkakku

Nappaa talteen!
Käytä pakastemarjoja ja tuorejuustoa leivonnassa. Bostonkakussa on pakastemarjoja ja päällä suussa sulavaa suklaata. Katso kuvalliset ohjeet!
| Pullataikina | |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 30 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 11 dl | erikoisvehnäjauhoja |
| 100 g | pehmeää margariinia |
| Täyte | |
| 1/2 kpl | (á 300 g) pakastemarjaseosta |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 kpl | (200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1 kpl | kananmuna |
| Kuorrutus | |
| 150 g | leivontasuklaata |
- 1.
Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle maito. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, muna ja sokeri.
- 2.
Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Lisää taikinaan pehmeä margariini ja alusta se hyvin taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja.
- 3.
Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
- 4.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla laajemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm).
- 5.
Valmista täyte. Yhdistä kulhossa jäiset marjat ja perunajauhot. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää siihen sokerit ja kaneli sekä muna. Levitä tuorejuustoseos taikinalevylle.
- 6.
Lisää tuorejuustokerroksen päälle jäinen marja-perunajauhoseos. Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla terävällä veitsellä melko leveiksi paloiksi.
- 7.
Asettele taikinapalat väljästi leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halk. n. 26 cm. Kohota 30 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- 8.
Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoittaen. Valuta suklaa jäähtyneen kakun päälle. Anna suklaan jähmettyä.
Marjoilla täytetty bostonkakku
arvosana2/5
Käytä pakastemarjoja ja tuorejuustoa leivonnassa. Bostonkakussa on pakastemarjoja ja päällä suussa sulavaa suklaata. Katso kuvalliset ohjeet!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 3 dl | maitoa |
| 30 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 11 dl | erikoisvehnäjauhoja |
| 100 g | pehmeää margariinia |
Täyte | |
| 1/2 kpl | (á 300 g) pakastemarjaseosta |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 kpl | (200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1 kpl | kananmuna |
Kuorrutus | |
| 150 g | leivontasuklaata |
Valmistus
1Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle maito. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, muna ja sokeri.
2Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Lisää taikinaan pehmeä margariini ja alusta se hyvin taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja.
3Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
4Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla laajemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm).
5Valmista täyte. Yhdistä kulhossa jäiset marjat ja perunajauhot. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää siihen sokerit ja kaneli sekä muna. Levitä tuorejuustoseos taikinalevylle.
6Lisää tuorejuustokerroksen päälle jäinen marja-perunajauhoseos. Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla terävällä veitsellä melko leveiksi paloiksi.
7Asettele taikinapalat väljästi leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halk. n. 26 cm. Kohota 30 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
8Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoittaen. Valuta suklaa jäähtyneen kakun päälle. Anna suklaan jähmettyä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





































