Marrakech lohi ja chermoula kastike
Marrakech lohi ja chermoula kastike
Yhteistyössä

Marrakech-lohi ja chermoula-kastike

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Food Market Herkun palvelutiskiltä saat kalan tai lihan valmiiksi maustettuna. Tässä ohjeessa lohi saa pintaansa Marrakech-mausteseoksen. Uunissa paistettu kala tarjoillaan pestomaisen chermoula-kastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gmaustettua lohifileetä
marrakech-mausteseosta*

Chermoula-kastike

2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
1 tljuustokuminaa
1/2 tlpaprikajauhetta
3/4 dloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    *Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste lohifileeseen.

    MääräAinesosa
    marrakech-mausteseosta*
  2. 2

    Säädä uuni 175 asteeseen. Laita lohifilee leivinpaperille pellille. Työnnä paistolämpömittari kalan paksuimpaan kohtaan. Paista noin 20 minuuttia, kunnes mittari näyttää 42 astetta. Tällöin lohen kypsyys on medium. Jos haluat paistaa lohen kypsäksi, jätä se uuniin vielä 10–15 minuutiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta ja uunin tehosta.

    MääräAinesosa
    600 gmaustettua lohifileetä
  3. 3

    Tee chermoula-kastike. Raasta sitruunan kuori ja kuori valkosipulit. Laita tehosekoittimeen kuoriraaste, valkosipulit, yrttien lehdet ja mausteet. Purista sekaan 3 rkl sitruunan mehua. Pyöräytä tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaista. Tarjoa kastike lohen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 tljuustokuminaa
    3/4 dloliiviöljyä
    1 kplsitruuna
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1 ruukku korianteria
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 ruukku lehtipersiljaa

Vinkki: Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi kuskusta, marinoituja kasviksia tai vihreää salaattia.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku korianteria, ruukku lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.3.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä