Marrakech-lohi ja chermoula-kastike | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marrakech lohi ja chermoula kastike

Marrakech-lohi ja chermoula-kastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Food Market Herkun palvelutiskiltä saat kalan tai lihan valmiiksi maustettuna. Tässä ohjeessa lohi saa pintaansa Marrakech-mausteseoksen. Uunissa paistettu kala tarjoillaan pestomaisen chermoula-kastikkeen kanssa.

Ainekset

600 g
maustettua lohifileetä
Marrakech-mausteseosta*

chermoula-kastike

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna
1
ruukku korianteria
1
ruukku lehtipersiljaa
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
paprikajauhetta
3/4 dl
oliiviöljyä

Valmistus

1

*Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste lohifileeseen.

Marrakech-mausteseosta*
2

Säädä uuni 175 asteeseen. Laita lohifilee leivinpaperille pellille. Työnnä paistolämpömittari kalan paksuimpaan kohtaan. Paista noin 20 minuuttia, kunnes mittari näyttää 42 astetta. Tällöin lohen kypsyys on medium. Jos haluat paistaa lohen kypsäksi, jätä se uuniin vielä 10–15 minuutiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta ja uunin tehosta.

600 g
maustettua lohifileetä
3

Tee chermoula-kastike. Raasta sitruunan kuori ja kuori valkosipulit. Laita tehosekoittimeen kuoriraaste, valkosipulit, yrttien lehdet ja mausteet. Purista sekaan 3 rkl sitruunan mehua. Pyöräytä tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaista. Tarjoa kastike lohen kanssa.

1 tl
juustokuminaa
3/4 dl
oliiviöljyä
1 kpl
sitruuna
1/2 tl
paprikajauhetta
1
ruukku korianteria
2 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku lehtipersiljaa

Vinkki: Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi kuskusta, marinoituja kasviksia tai vihreää salaattia.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 12.3.2019
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1887

451

37,3 g

6,3 g

0,8 g

0,3 g

0,5 g

28,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku korianteria,

ruukku lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli