*Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste lohifileeseen.
Säädä uuni 175 asteeseen. Laita lohifilee leivinpaperille pellille. Työnnä paistolämpömittari kalan paksuimpaan kohtaan. Paista noin 20 minuuttia, kunnes mittari näyttää 42 astetta. Tällöin lohen kypsyys on medium. Jos haluat paistaa lohen kypsäksi, jätä se uuniin vielä 10–15 minuutiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta ja uunin tehosta.
Tee chermoula-kastike. Raasta sitruunan kuori ja kuori valkosipulit. Laita tehosekoittimeen kuoriraaste, valkosipulit, yrttien lehdet ja mausteet. Purista sekaan 3 rkl sitruunan mehua. Pyöräytä tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaista. Tarjoa kastike lohen kanssa.
Vinkki: Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi kuskusta, marinoituja kasviksia tai vihreää salaattia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
451
1887
37,3 g
6,3 g
0,8 g
0,3 g
0,5 g
28,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku korianteria,
ruukku lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli