Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min

Nappaa talteen!
Food Market Herkun palvelutiskiltä saat kalan tai lihan valmiiksi maustettuna. Tässä ohjeessa lohi saa pintaansa Marrakech-mausteseoksen. Uunissa paistettu kala tarjoillaan pestomaisen chermoula-kastikkeen kanssa.
| 600 g | maustettua lohifileetä |
| marrakech-mausteseosta* | |
| Chermoula-kastike | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 | ruukku korianteria |
| 1 | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
*Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste lohifileeseen.
Säädä uuni 175 asteeseen. Laita lohifilee leivinpaperille pellille. Työnnä paistolämpömittari kalan paksuimpaan kohtaan. Paista noin 20 minuuttia, kunnes mittari näyttää 42 astetta. Tällöin lohen kypsyys on medium. Jos haluat paistaa lohen kypsäksi, jätä se uuniin vielä 10–15 minuutiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta ja uunin tehosta.
Tee chermoula-kastike. Raasta sitruunan kuori ja kuori valkosipulit. Laita tehosekoittimeen kuoriraaste, valkosipulit, yrttien lehdet ja mausteet. Purista sekaan 3 rkl sitruunan mehua. Pyöräytä tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaista. Tarjoa kastike lohen kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Food Market Herkun palvelutiskiltä saat kalan tai lihan valmiiksi maustettuna. Tässä ohjeessa lohi saa pintaansa Marrakech-mausteseoksen. Uunissa paistettu kala tarjoillaan pestomaisen chermoula-kastikkeen kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | maustettua lohifileetä |
| marrakech-mausteseosta* | |
Chermoula-kastike | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 | ruukku korianteria |
| 1 | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
*Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste lohifileeseen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| marrakech-mausteseosta* |
Säädä uuni 175 asteeseen. Laita lohifilee leivinpaperille pellille. Työnnä paistolämpömittari kalan paksuimpaan kohtaan. Paista noin 20 minuuttia, kunnes mittari näyttää 42 astetta. Tällöin lohen kypsyys on medium. Jos haluat paistaa lohen kypsäksi, jätä se uuniin vielä 10–15 minuutiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta ja uunin tehosta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | maustettua lohifileetä |
Tee chermoula-kastike. Raasta sitruunan kuori ja kuori valkosipulit. Laita tehosekoittimeen kuoriraaste, valkosipulit, yrttien lehdet ja mausteet. Purista sekaan 3 rkl sitruunan mehua. Pyöräytä tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaista. Tarjoa kastike lohen kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | juustokuminaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1 | ruukku korianteria |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 | ruukku lehtipersiljaa |
Vinkki: Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi kuskusta, marinoituja kasviksia tai vihreää salaattia.
451
Energiaa kcal
1887
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
28,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
451
Energiaa kcal
1887
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
28,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku korianteria, ruukku lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli