Meetvurstileipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Meetvurstileipä

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

leivän juuri

1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Kuivahiivaa
1 dl
Vettä

taikina

4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Kuivahiivaa
2 dl
Rasvatonta maitoa
1 1/2 tl
Suolaa

päälle

Meetvurstipaloja
Mustia viipaloituja oliiveja
1 - 2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista juuri edellisenä päivänä sekoittamalla keskenään jauhot, sokeri, kuivahiiva ja 42 asteinen vesi. Peittele astia ja jätä se lämpimään, vedottomaan paikkaan yön yli. Valmista taikina sekoittamalla kulhoon jauhot, kuivahiivahiiva, 42 -asteinen maito ja suola. Lisää juuri. Vaivaa taikina hyvin, noin 5 minuutin ajan, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 3 tunnin ajan. Muotoile leipä ja kohota sitä uunipellillä vielä peitettynä noin ½ tuntia.Pane leivän päälle meetvurstipaloja, oliiviviipaleita ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Paistamisen ajaksi uunin pohjalle on hyvä laittaa vuokaan vettä.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.