Mehevä lohilaatikko

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkirjolohifilee, noin 500 g
6 - 8 kplperunaa tai 600 g pakastettua peruna-sipuliseosta
1 kplsipuli

Liemi :

3 - 4 dlmaitoa
3 kplmunaa
1 tlsuolaa
ripaus valkopippuria

Pinnalle :

100 gsiansivua tai pekonia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli tai käytä valmista peruna-sipuliseosta. Poista kalasta ruodot ja nahka ja leikkaa se suikaleiksi. Voit käyttää myös valmiita, maustettuja kirjolohisuikaleita.

    Sekoita liemen ainekset. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen peruna- ja sipulisuikaleita ja kalaa. Kaada liemi päälle ja paina suikaleet liemeen. Jos lientä on liian vähän, lisää siihen hiukan maitoa.

    Kuutioi tai viipaloi liha, jos haluat lisätä sitä  ruokaan. Nosta pinnalle lihapalat.

    Kypsennä laatikkoa 175 asteessa uunin keskiosassa, kunnes munamaito hyytyy ja perunat ovat pehmeitä. Syö lisänä salaattia ja ruisleipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä