Mehevä omenapiirakka ja vaniljakastike | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
piimä omenapiirakka
Play

Mehevä omenapiirakka ja vaniljakastike

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Syksyn makupari on aromikas omenapiirakka ja täyteläinen vaniljakastike. Katso herkullisen omenapiirakan ohje! Tämän ohjeen pohjassa piimä mehevöittää piirakkaa.

Ainekset

pohja

150 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
4 dl
Piimää
6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1 1/2 tl
Soodaa

pinnalle

6 - 8 kpl
Omenaa
2 tl
Kanelia
1/2 dl
Fariinisokeria

vaniljakastike

1 kpl
Vaniljatanko
2 dl
Kermaa
2 dl
Maitoa
4 kpl
Keltuaista
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.

6 - 8 kpl
Omenaa
2

Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri.

150 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
3

Lisää piimä, jäähtynyt rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

4 dl
Piimää
2 tl
Vaniljasokeria
1 1/2 tl
Soodaa
6 dl
Vehnäjauhoja
4

Lado omenaviipaleet piirakan pinnalle. Ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

2 tl
Kanelia
1/2 dl
Fariinisokeria
5

Valmista kastike. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan kerma-maidon joukkoon. Kiehauta.

1 kpl
Vaniljatanko
2 dl
Kermaa
2 dl
Maitoa
6

Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa, valuta kuuma kerma-maito joukkoon.

4 kpl
Keltuaista
1/2 dl
Sokeria
7

Kaada seos takaisin kattilaan, kuumenna ja vatkaa kunnes seos sakenee. Jäähdytä.

Vinkki: Katso video ja ohje perinteisen vaniljakastikkeen valmistukseen

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 7.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1029

246

11,4 g

5,3 g

30,3 g

18,4 g

1,3 g

4,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria,

2 tl Kanelia,

Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli