Pese omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää piimä, jäähtynyt rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
Lado omenaviipaleet piirakan pinnalle. Ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Valmista kastike. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan kerma-maidon joukkoon. Kiehauta.
Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa, valuta kuuma kerma-maito joukkoon.
Kaada seos takaisin kattilaan, kuumenna ja vatkaa kunnes seos sakenee. Jäähdytä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1029
246
11,4 g
5,3 g
30,3 g
18,4 g
1,3 g
4,5 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vaniljasokeria,
2 tl Kanelia,
Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli