Mehevä omenapiirakka ja vaniljakastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä omenapiirakka ja vaniljakastike

Paloja
24
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Syksyn makupari on aromikas omenapiirakka ja täyteläinen vaniljakastike. Katso herkullisen omenapiirakan ohje! Tämän ohjeen pohjassa piimä mehevöittää piirakkaa.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
4 dl
Piimää
6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1 1/2 tl
Soodaa

PINNALLE

6 - 8 kpl
Omenaa
2 tl
Kanelia
1/2 dl
Fariinisokeria

VANILJAKASTIKE

1 kpl
Vaniljatanko
2 dl
Kermaa
2 dl
Maitoa
4 kpl
Keltuaista
1/2 dl
Sokeria

Vinkki: Katso video ja ohje perinteisen vaniljakastikkeen valmistukseen

Näin teet

1

Pese omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.

6 - 8 kpl
Omenaa
2

Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri.

150 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
3

Lisää piimä, jäähtynyt rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

4 dl
Piimää
2 tl
Vaniljasokeria
1 1/2 tl
Soodaa
6 dl
Vehnäjauhoja
4

Lado omenaviipaleet piirakan pinnalle. Ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

2 tl
Kanelia
1/2 dl
Fariinisokeria
5

Valmista kastike. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan kerma-maidon joukkoon. Kiehauta.

1 kpl
Vaniljatanko
2 dl
Kermaa
2 dl
Maitoa
6

Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa, valuta kuuma kerma-maito joukkoon.

4 kpl
Keltuaista
1/2 dl
Sokeria
7

Kaada seos takaisin kattilaan, kuumenna ja vatkaa kunnes seos sakenee. Jäähdytä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 7.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g726 g
Proteiinia5 g108 g
Rasvaa11 g273 g
Kuituja1 g30 g
Energiaa kj1029 24690
Energiaa kcal246 5898

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 2 tl Kanelia

  • Vaniljatanko

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g726 g
Proteiinia5 g108 g
Rasvaa11 g273 g
Kuituja1 g30 g
Energiaa kj1029 24690
Energiaa kcal246 5898

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 2 tl Kanelia

  • Vaniljatanko

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.