Mignonpiirakka
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hurmaa pääsiäisenä suussasulavalla kaakao-nougattäytteisellä piirakalla. Mignonpiirakka on viiden aineksen helppo herkku, joka valmistuu ilman uunia ja liivatetta.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | digestivekeksejä |
| 70 g | (1 ps) hasselpähkinäjauhetta |
| 100 g | leivontamargariinia tai voita |
| Täyte | |
| 210 g | (4 kpl, à 52 g) mignon-munaa |
| 1 dl | kuohukermaa |
| Koristeluun | |
| 1 dl | kuohukermaa |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita pähkinäjauheen kanssa keksimurun joukkoon. Painele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille. Nosta pohja jääkaappiin.
- 2.
Kuori munat ja paloittele sisus kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes massa on tasaista. Kaada seos keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kopauta piirakkaa kevyesti pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat hajoavat. Nosta piirakka jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
- 3.
Ota piirakka huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele kermavaahtoruusukkeilla.
Hurmaa pääsiäisenä suussasulavalla kaakao-nougattäytteisellä piirakalla. Mignonpiirakka on viiden aineksen helppo herkku, joka valmistuu ilman uunia ja liivatetta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | digestivekeksejä |
| 70 g | (1 ps) hasselpähkinäjauhetta |
| 100 g | leivontamargariinia tai voita |
Täyte | |
| 210 g | (4 kpl, à 52 g) mignon-munaa |
| 1 dl | kuohukermaa |
Koristeluun | |
| 1 dl | kuohukermaa |
Valmistus
- 1
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita pähkinäjauheen kanssa keksimurun joukkoon. Painele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille. Nosta pohja jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 100 g digestivekeksejä 100 g leivontamargariinia tai voita 70 g (1 ps) hasselpähkinäjauhetta - 2
Kuori munat ja paloittele sisus kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes massa on tasaista. Kaada seos keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kopauta piirakkaa kevyesti pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat hajoavat. Nosta piirakka jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 210 g (4 kpl, à 52 g) mignon-munaa 1 dl kuohukermaa - 3
Ota piirakka huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele kermavaahtoruusukkeilla.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa
Vinkki: Saat piirakasta gluteenittoman vaihtamalla digestivekeksit gluteenittomiin.
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Ravintosisältö
347
Energiaa kcal
1451
Energiaa kj
29,6 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,2 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
347
Energiaa kcal
1451
Energiaa kj
29,6 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,2 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























