Minttusima - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Minttusima

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

4 l
Vettä
200 g
Fariinisokeria
300 g
Sokeria
1 kpl
Ruukku tuoretta minttua
2 kpl
Sitruunaa
Nokare (1/8 tl) hiivaa
Rusinoita

Näin teet

1

Mittaa sokerit noin viiden litran vetoiseen astiaan. Leikkaa tuore minttu saksilla sokereiden päälle. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokereiden ja mintun päälle. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunanmehu. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Siivilöi sima ja pullota. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot. Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.Säilytä sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.12.2004
Muokattu: 15.5.2019