Mokkamarenkikakku

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Marenki

4 kplvalkuaista
2 dlsokeria
2 tlpikakahvia
1 tlvettä

Väliin

1 kplvalmista vaahdotettavaa toffeekastiketta
1/2 ltuoreita marjoja esim. mansikoita ja viinimarjoja

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokerit vähän kerrallaan. Liota pikakahvi vesitilkkaan. Lisää lopuksi kahvi marengin joukkoon. Kääntele marenki tasaiseksi. Piirrä leivinpaperoidulle pellille kaksi noin 22 cm halkaisijaltaan olevaa rengasta. Pursota marenki keskustasta ulospäin tiiviiksi tasaiseksi spiraaliksi. Nosta marenkilevyt 100 asteiseen uuniin ja anna kuivua tunnin ajan. Sammuta uuni ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön yön yli. Vaahdota kylmä toffeekastike korkealaitaisessa astiassa vaahdoksi. Viipaloi puolet marjoista. Pane puolet vaahdosta ja viipaloidut marjat levyjen väliin. Koristele lopulla vaahdolla ja marjoilla. Tarjoile heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä