Munajuusto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Munajuusto

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/2 l
Punaista maitoa
2 dl
Maitojauhetta
1 l
Talouspiimää
2 - 3 kpl
Munaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita maitojauhe paksupohjaisessa kattilassa kylmään maitoon. Sekoita munat vatkaten kulhossa kylmään piimään. Kuumenna maito kiehumispisteeseen koko ajan mieluiten puulastalla pohjaa myöten sekoittaen.Kaada piimäseos maidon joukkoon edelleen sekoittaen. Kuumenna seos silloin tällöin sekoittaen uudelleen kuumaksi, mutta älä keitä. Nosta kattila levyltä sivuun ja jätä saostumaan.Kaada saostunut juustomassa siivilään tai juustomuottiin, jonka olet vuorannut kylmään veteen kastellulla harsoliinalla. Laita sitä ennen kulho siivilän tai muotin alle. Mausta juustoseos suolalla. Valuta hera pois käsin painellen. Laita juusto kulhoineen kylmään seuraavaan päivään ja kumoa sitten.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.