Vatkaa keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muskottipähkinä ja vatkaa vielä hetki.
Kuumenna maito ja kerma kattilassa höyryäväksi. Kaada seos ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon samalla reippaasti vatkaten. Lisää lopuksi alkoholi. Jaa juoma kuumuutta kestäviin laseihin ja tarjoa heti.
Vinkki: Jos haluat totiin kestävämmän vaahdon, vatkaa 1 dl vispikermaa löysäksi ja lusikoi se juomien pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
343
1434
22,5 g
11,0 g
19,3 g
19,3 g
—
8,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli