Mustikka-rahkatorttu
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mustikkatorttu koostuu muropohjasta ja liivatteella hyydytettävästä rahkatäytteestä. Tämän piirakan voit tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1 kpl | (200 g) vaniljarahkaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | vispikermaa |
| 200 g | (4-5 dl) mustikoita |
- 1.
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- 2.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.
- 3.
Pane liivatteet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä. Valuta liivateseos rahkaseokseen.
- 4.
Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovaisesti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.
Mustikka-rahkatorttu
Mustikkatorttu koostuu muropohjasta ja liivatteella hyydytettävästä rahkatäytteestä. Tämän piirakan voit tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1 kpl | (200 g) vaniljarahkaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | vispikermaa |
| 200 g | (4-5 dl) mustikoita |
Valmistus
- 1
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- 2
Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.
- 3
Pane liivatteet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä. Valuta liivateseos rahkaseokseen.
- 4
Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovaisesti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
306
Energiaa kcal
1279
Energiaa kj
18,9 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,6 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
306
Energiaa kcal
1279
Energiaa kj
18,9 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,6 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





