Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.
Pane liivatteet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä. Valuta liivateseos rahkaseokseen.
Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovaisesti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
306
1279
18,9 g
9,2 g
26,6 g
14,5 g
1,4 g
6,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli