Mustikka-rahkatorttu

Arvostele resepti
12 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Mustikkatorttu koostuu muropohjasta ja liivatteella hyydytettävästä rahkatäytteestä. Tämän piirakan voit tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

150 gleivontamargariinia
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita

Täyte

4 kplliivatelehteä
1 kpl(200 g) vaniljarahkaa
2 rklsokeria
2 rklsitruunamehua
2 dlvispikermaa
200 g(4-5 dl) mustikoita

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

  2. 2

    Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.

  3. 3

    Pane liivatteet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä. Valuta liivateseos rahkaseokseen.

  4. 4

    Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovaisesti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä