Mustikka-rahkatorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mustikka-rahkatorttu

Fork and knife
11 Annosta
Fork and knife
11 Annosta

Ainekset

pohja

150 g
Leivontamargariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita

täyte

4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(200 g) vaniljarahkaa
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Vispikermaa
200 g
(4-5 dl) mustikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.

Pane liivatteet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä. Valuta liivateseos rahkaseokseen. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovaisesti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.7.2010
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.