Mustikka-rahkatorttu - Yhteishyvä

Mustikka-rahkatorttu

???
Annokset
11
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
Leivontamargariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita

TÄYTE

4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(200 g) vaniljarahkaa
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Vispikermaa
200 g
(4-5 dl) mustikoita

Näin teet

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.

Pane liivatteet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä. Valuta liivateseos rahkaseokseen. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovaisesti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.7.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa