Mittaa kulhoon hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi. Lisää mysliin sekoitettu kuivahiiva, suola, siirappi tai hunaja ja öljy. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla.
Jaa taikina kahteen palaan ja muotoile joko pyöreiksi tai pitkänomaisiksi leiviksi. Voit myös paistaa taikinan kahdessa voidellussa leipävuoassa. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
7394
1767
29,5 g
2,0 g
316,5 g
32,0 g
17,0 g
46,0 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
1 pussi Kuivahiivaa,
2 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli