Myslileipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Myslileipä

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Vettä
1 kpl
Kuivahiivaa
2 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia tai juoksevaa hunajaa
3 dl
Pähkinä-hedelmämysliä
10 - 11 dl
Hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Mittaa kulhoon hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi. Lisää mysliin sekoitettu kuivahiiva, suola, siirappi tai hunaja ja öljy. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla.

Jaa taikina kahteen palaan ja muotoile joko pyöreiksi tai pitkänomaisiksi leiviksi. Voit myös paistaa taikinan kahdessa voidellussa leipävuoassa. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

7394

1767

29,5 g

2,0 g

316,5 g

32,0 g

17,0 g

46,0 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

1 pussi Kuivahiivaa,

2 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli