Naked cake valkosuklaasta ja mustikasta
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vanilja-valkosuklaavaahdolla ja muhkeilla pensasmustikoilla kuorrutetun nakukakun mehevässä pohjassakin maistuu ihana valkosuklaa.
| Pohja | |
|---|---|
| 225 g | voita tai margariinia |
| 100 g | valkosuklaata |
| 1/2 dl | vettä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 1/2 dl | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | lime |
| 375 g | (3 rasiaa) pensasmustikoita |
- 1.
Ota rasva huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka.
- 2.
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- 3.
Paloittele valkosuklaa hienoksi pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita se suklaaseen.
- 4.
Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, pehmeä margariini, jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaasula ja sekoita. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä pohjaa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa 15–20 minuuttia. Irrota se sitten vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.
- 5.
Tee täyte noin tunti ennen kakun koristelua, jotta se ehtii viilentyä. Hienonna suklaa. Kuumenna ½ dl vaniljakastiketta mikrossa tai kattilassa. Sekoita suklaa kastikkeeseen niin, että se sulaa. Sekoita loppu kastike joukkoon ja laita jääkaappiin.
- 6.
Vaahdota kylmä vanilja-suklaaseos sähkövatkaimella. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä pienessä kulhossa ja lisää se vaniljavaahtoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista puolikkaan limen mehu. Lisää ne vaahtoon.
- 7.
Leikkaa pohja kahdeksi kerrokseksi. Levitä reilu puolet täytteestä kakkupohjalle ja lisää 2 dl mustikoita täytteen päälle. Laita kansi paikoilleen ja lusikoi loppu valkosuklaavaahto kakun päälle. Koristele lopuilla mustikoilla.
Naked cake valkosuklaasta ja mustikasta
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Vanilja-valkosuklaavaahdolla ja muhkeilla pensasmustikoilla kuorrutetun nakukakun mehevässä pohjassakin maistuu ihana valkosuklaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 225 g | voita tai margariinia |
| 100 g | valkosuklaata |
| 1/2 dl | vettä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Lisäksi | |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 1/2 dl | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | lime |
| 375 g | (3 rasiaa) pensasmustikoita |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Ota rasva huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita tai margariinia 1 rkl vehnäjauhoja - 2
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- 3
Paloittele valkosuklaa hienoksi pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita se suklaaseen.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 1/2 dl vettä - 4
Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, pehmeä margariini, jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaasula ja sekoita. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä pohjaa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa 15–20 minuuttia. Irrota se sitten vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 225 g voita tai margariinia 3 dl vehnäjauhoja 2 1/2 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta - 5
Tee täyte noin tunti ennen kakun koristelua, jotta se ehtii viilentyä. Hienonna suklaa. Kuumenna ½ dl vaniljakastiketta mikrossa tai kattilassa. Sekoita suklaa kastikkeeseen niin, että se sulaa. Sekoita loppu kastike joukkoon ja laita jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 2 1/2 dl (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta - 6
Vaahdota kylmä vanilja-suklaaseos sähkövatkaimella. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä pienessä kulhossa ja lisää se vaniljavaahtoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista puolikkaan limen mehu. Lisää ne vaahtoon.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa 1 kpl lime - 7
Leikkaa pohja kahdeksi kerrokseksi. Levitä reilu puolet täytteestä kakkupohjalle ja lisää 2 dl mustikoita täytteen päälle. Laita kansi paikoilleen ja lusikoi loppu valkosuklaavaahto kakun päälle. Koristele lopuilla mustikoilla.
Määrä Ainesosa 375 g (3 rasiaa) pensasmustikoita
Jos haluat korkeamman kakun, jaa taikina kahteen noin 18–20 cm:n vuokaan.
Mehevä valkosuklainen kakkupohja sopii muidenkin täytekakkujen pohjaksi.
Ravintosisältö
585
Energiaa kcal
2449
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
21,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,1 g
Hiilihydraatteja
37,3 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
585
Energiaa kcal
2449
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
21,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,1 g
Hiilihydraatteja
37,3 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























