Ota margariini huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka. Jos haluat korkeamman kakun, jaa taikina kahteen noin 18–20 cm:n vuokaan.
Säädä uuni 180 asteeseen. Raasta valkosuklaa pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita se suklaaseen.
Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, margariini, jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaasula ja sekoita. Kaada taikina vuokaan tai jaa kahteen pienempään vuokaan. Kypsennä pienempiä kakkupohjia uunissa 25–30 minuuttia, isompaa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa 15–20 minuuttia. Irrota se sitten vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.
Tee täyte noin tunti ennen kakun koristelua, niin se ehtii viilentyä. Raasta tai hienonna suklaa. Kuumenna ½ dl vaniljakastiketta mikrossa tai kattilassa. Sekoita suklaa kastikkeeseen niin, että se sulaa. Sekoita loppu kastike joukkoon ja laita jääkaappiin.
Vaahdota kylmä vanilja-suklaaseos sähkövatkaimella. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä pienessä kulhossa ja lisää se vaniljavaahtoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu, lisää ne vaahtoon.
Leikkaa pohja kahdeksi kerrokseksi (tai kokoa kakku kahdesta pienemmästä pohjasta). Levitä reilu puolet täytteestä kakkupohjalle ja 2 dl mustikoita täytteen päälle. Laita kansi paikoilleen ja lusikoi loppu valkosuklaavaahto kakun päälle. Koristele lopuilla mustikoilla.
Vinkki: Mehevä valkosuklainen kakkupohja sopii muidenkin täytekakkujen pohjaksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
713
2984
42,2 g
19,5 g
71,0 g
54,2 g
2,4 g
10,2 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli