Naked cake valkosuklaasta ja mustikasta - Yhteishyvä

Naked cake valkosuklaasta ja mustikasta

Paloja
10
Vanilja-valkosuklaavaahdolla ja muhkeilla pensasmustikoilla kuorrutetun nakukakun todella mehevässä pohjassakin maistuu ihana valkosuklaa.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

225 g
Margariinia
100 g
Valkosuklaata
1/2 dl
Vettä
4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta

LISÄKSI

1 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

100 g
Valkosuklaata
1 kpl
(2 ½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Limen kuori
1/2 undefined
Limen mehu
375 g
(3 rasiaa) pensasmustikoita

Näin teet

1

Ota margariini huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka. Jos haluat korkeamman kakun, jaa taikina kahteen noin 18–20 cm:n vuokaan.

225 g
Margariinia
1 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
2

Säädä uuni 180 asteeseen. Raasta valkosuklaa pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita se suklaaseen.

100 g
Valkosuklaata
1/2 dl
Vettä
3

Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, margariini, jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaasula ja sekoita. Kaada taikina vuokaan tai jaa kahteen pienempään vuokaan. Kypsennä pienempiä kakkupohjia uunissa 25–30 minuuttia, isompaa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa 15–20 minuuttia. Irrota se sitten vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.

4 kpl
Kananmunaa
225 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
4

Tee täyte noin tunti ennen kakun koristelua, niin se ehtii viilentyä. Raasta tai hienonna suklaa. Kuumenna ½ dl vaniljakastiketta mikrossa tai kattilassa. Sekoita suklaa kastikkeeseen niin, että se sulaa. Sekoita loppu kastike joukkoon ja laita jääkaappiin.

100 g
Valkosuklaata
1 kpl
(2 ½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5

Vaahdota kylmä vanilja-suklaaseos sähkövatkaimella. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä pienessä kulhossa ja lisää se vaniljavaahtoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu, lisää ne vaahtoon.

1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Limen kuori
1/2 undefined
Limen mehu
6

Leikkaa pohja kahdeksi kerrokseksi (tai kokoa kakku kahdesta pienemmästä pohjasta). Levitä reilu puolet täytteestä kakkupohjalle ja 2 dl mustikoita täytteen päälle. Laita kansi paikoilleen ja lusikoi loppu valkosuklaavaahto kakun päälle. Koristele lopuilla mustikoilla.

Vinkki: Mehevä valkosuklainen kakkupohja sopii muidenkin täytekakkujen pohjaksi.

375 g
(3 rasiaa) pensasmustikoita
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.10.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja51 g509 g
Proteiinia7 g72 g
Rasvaa24 g242 g
Kuituja2 g21 g
Energiaa kj1911 19107
Energiaa kcal457 4566

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Vettä

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  • Limen kuori

  • Limen mehu

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja51 g509 g
Proteiinia7 g72 g
Rasvaa24 g242 g
Kuituja2 g21 g
Energiaa kj1911 19107
Energiaa kcal457 4566

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Vettä

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  • Limen kuori

  • Limen mehu

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.