Naked cake valkosuklaasta ja mustikasta

arvosana5/5

(1)arvio
10 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Vanilja-valkosuklaavaahdolla ja muhkeilla pensasmustikoilla kuorrutetun nakukakun mehevässä pohjassakin maistuu ihana valkosuklaa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

225 gvoita tai margariinia
100 gvalkosuklaata
1/2 dlvettä
4 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 1/2 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta

Lisäksi

1 rklvoita tai margariinia
1 rklvehnäjauhoja

Täyte

100 gvalkosuklaata
2 1/2 dl(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpllime
375 g(3 rasiaa) pensasmustikoita

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Ota rasva huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita tai margariinia
    1 rklvehnäjauhoja
  2. 2

    Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  3. 3

    Paloittele valkosuklaa hienoksi pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita se suklaaseen.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
    1/2 dlvettä
  4. 4

    Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, pehmeä margariini, jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaasula ja sekoita. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä pohjaa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa 15–20 minuuttia. Irrota se sitten vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    225 gvoita tai margariinia
    3 dlvehnäjauhoja
    2 1/2 dlsokeria
    2 tlleivinjauhetta
  5. 5

    Tee täyte noin tunti ennen kakun koristelua, jotta se ehtii viilentyä. Hienonna suklaa. Kuumenna ½ dl vaniljakastiketta mikrossa tai kattilassa. Sekoita suklaa kastikkeeseen niin, että se sulaa. Sekoita loppu kastike joukkoon ja laita jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
    2 1/2 dl(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  6. 6

    Vaahdota kylmä vanilja-suklaaseos sähkövatkaimella. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä pienessä kulhossa ja lisää se vaniljavaahtoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista puolikkaan limen mehu. Lisää ne vaahtoon.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
    1 kpllime
  7. 7

    Leikkaa pohja kahdeksi kerrokseksi. Levitä reilu puolet täytteestä kakkupohjalle ja lisää 2 dl mustikoita täytteen päälle. Laita kansi paikoilleen ja lusikoi loppu valkosuklaavaahto kakun päälle. Koristele lopuilla mustikoilla.

    MääräAinesosa
    375 g(3 rasiaa) pensasmustikoita

Jos haluat korkeamman kakun, jaa taikina kahteen noin 18–20 cm:n vuokaan.

Mehevä valkosuklainen kakkupohja sopii muidenkin täytekakkujen pohjaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä