Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkana ja purjo.
Lisää liemikuutio, tomaattimurska, vesi, suola, sokeri, pippuri ja timjami. Hauduta kasviksia kannen alla 10 minuuttia.
Lisää pasta ja paloitellut nakit. Keitä 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Lisää nestettä, jos keitto on liian sakeaa. Halutessasi tarjoa keiton kanssa ranskankermaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1923
459
26,5 g
8,0 g
35,3 g
16,8 g
7,3 g
16,3 g
3,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1 tl Kuivattua timjamia,
Ranskankermaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli