Nakkiminestrone ranskankermalla

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporkkanaa
1 kplpurjosipuli
2 rklöljyä
1 kplkasvisliemikuutio
500 gtomaattimurskaa
7 dlvettä
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
rouhittua mustapippuria
1 tlkuivattua timjamia
2 dlpientä pastaa
400 gnakkeja

Tarjoiluun

ranskankermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkana ja purjo.

    MääräAinesosa
    1 kplpurjosipuli
    500 gporkkanaa
    2 rklöljyä
  2. 2

    Lisää liemikuutio, tomaattimurska, vesi, suola, sokeri, pippuri ja timjami. Hauduta kasviksia kannen alla 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkasvisliemikuutio
    500 gtomaattimurskaa
    7 dlvettä
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    rouhittua mustapippuria
    1 tlkuivattua timjamia
  3. 3

    Lisää pasta ja paloitellut nakit. Keitä 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Lisää nestettä, jos keitto on liian sakeaa. Halutessasi tarjoa keiton kanssa ranskankermaa.

    MääräAinesosa
    2 dlpientä pastaa
    400 gnakkeja
    ranskankermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl Vettä, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Kuivattua timjamia, Ranskankermaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
13.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä