Naudan uunipaisti ja karamellisoidut sipulit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Naudan kulmapaisti reseptit

Naudan uunipaisti ja karamellisoidut sipulit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Saat valmistettua naudan kulmapaistista murean annoksen uunissa. Sipulit karamelisoituu pannulla hunajaa käyttäen.

Ainekset

paisti ja marinadi

1 kg
Naudanpaistia
1 dl
Punaviiniä
1/2 dl
Öljyä
1/2 dl
Soijakastiketta
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Rouhittua viher- tai roseepippuria
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Kuivattua rosmariinia

ruskistamiseen

2 rkl
Öljyä tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

karamellisoidut sipulit

500 g
Pieniä tai keskikokoisia sipuleita
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
2 - 3 rkl
Juoksevaa hunajaa
1/2 dl
Vettä
1 dl
Kermaa
2 rkl
Silputtua tuoretta timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Nosta paisti muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi tiiviisti ja pyörittele marinadi lihalle. Nosta marinadipussi kulhoon ja siirrä jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele paistia muutaman kerran marinoitumisen aikana.

1/2 dl
Soijakastiketta
1/2 dl
Öljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Kuivattua rosmariinia
1 dl
Punaviiniä
1 tl
Rouhittua viher- tai roseepippuria
1 kg
Naudanpaistia
2

Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Pyyhi lihan pinta. Ruskista liha öljyssä tai margariinissa pannussa. Nosta liha uunivuokaan ja hiero pintaan suola ja pippuri. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.Kypsennä paistia 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. Jos haluat paistista täysin kypsän, paista liha 70–75-asteiseksi.

2 rkl
Öljyä tai margariinia
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
3

Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Viipaloi paisti ja tarjoile karamellisoitujen sipuleiden kanssa.

4

Kuori sipulit. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista kokonaisia sipuleita öljyssä. Lisää suola, hunaja ja vesi. Alenna lämpöä ja hauduta sipuleita kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pehmenevät.

500 g
Pieniä tai keskikokoisia sipuleita
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
2 - 3 rkl
Juoksevaa hunajaa
1/2 dl
Vettä
5

Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää kerma ja timjami. Keitä hieman kokoon ja tarjoa paistin lisäkkeenä.

1 dl
Kermaa
2 rkl
Silputtua tuoretta timjamia
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2011
Muokattu: 30.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.