Naudan uunipaisti ja karamellisoidut sipulit

Nappaa talteen!
Saat valmistettua naudan kulmapaistista murean annoksen uunissa. Sipulit karamelisoituu pannulla hunajaa käyttäen.
| Paisti ja marinadi | |
|---|---|
| 1 kg | naudanpaistia |
| 1 dl | punaviiniä |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | rouhittua viher- tai roseepippuria |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| Ruskistamiseen | |
| 2 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Karamellisoidut sipulit | |
| 500 g | pieniä tai keskikokoisia sipuleita |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 - 3 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | kermaa |
| 2 rkl | silputtua tuoretta timjamia |
- 1.
Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Nosta paisti muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi tiiviisti ja pyörittele marinadi lihalle. Nosta marinadipussi kulhoon ja siirrä jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele paistia muutaman kerran marinoitumisen aikana.
- 2.
Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Pyyhi lihan pinta. Ruskista liha öljyssä tai margariinissa pannussa. Nosta liha uunivuokaan ja hiero pintaan suola ja pippuri. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.Kypsennä paistia 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. Jos haluat paistista täysin kypsän, paista liha 70–75-asteiseksi.
- 3.
Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Viipaloi paisti ja tarjoile karamellisoitujen sipuleiden kanssa.
- 4.
Kuori sipulit. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista kokonaisia sipuleita öljyssä. Lisää suola, hunaja ja vesi. Alenna lämpöä ja hauduta sipuleita kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pehmenevät.
- 5.
Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää kerma ja timjami. Keitä hieman kokoon ja tarjoa paistin lisäkkeenä.
Naudan uunipaisti ja karamellisoidut sipulit
Saat valmistettua naudan kulmapaistista murean annoksen uunissa. Sipulit karamelisoituu pannulla hunajaa käyttäen.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Paisti ja marinadi | |
| 1 kg | naudanpaistia |
| 1 dl | punaviiniä |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | rouhittua viher- tai roseepippuria |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
Ruskistamiseen | |
| 2 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Karamellisoidut sipulit | |
| 500 g | pieniä tai keskikokoisia sipuleita |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 - 3 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | kermaa |
| 2 rkl | silputtua tuoretta timjamia |
Valmistus (Uuni 125°C)
- 1
Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Nosta paisti muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi tiiviisti ja pyörittele marinadi lihalle. Nosta marinadipussi kulhoon ja siirrä jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele paistia muutaman kerran marinoitumisen aikana.
Määrä Ainesosa 1/2 dl soijakastiketta 1/2 dl öljyä 2 kpl valkosipulinkynttä 1 tl rouhittua mustapippuria 2 tl kuivattua rosmariinia 1 dl punaviiniä 1 tl rouhittua viher- tai roseepippuria 1 kg naudanpaistia - 2
Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Pyyhi lihan pinta. Ruskista liha öljyssä tai margariinissa pannussa. Nosta liha uunivuokaan ja hiero pintaan suola ja pippuri. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.Kypsennä paistia 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. Jos haluat paistista täysin kypsän, paista liha 70–75-asteiseksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl öljyä tai margariinia 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa - 3
Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Viipaloi paisti ja tarjoile karamellisoitujen sipuleiden kanssa.
- 4
Kuori sipulit. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista kokonaisia sipuleita öljyssä. Lisää suola, hunaja ja vesi. Alenna lämpöä ja hauduta sipuleita kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pehmenevät.
Määrä Ainesosa 500 g pieniä tai keskikokoisia sipuleita 2 rkl öljyä 1 tl suolaa 2 - 3 rkl juoksevaa hunajaa 1/2 dl vettä - 5
Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää kerma ja timjami. Keitä hieman kokoon ja tarjoa paistin lisäkkeenä.
Määrä Ainesosa 1 dl kermaa 2 rkl silputtua tuoretta timjamia
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




























