Naudan uunipaisti ja karamellisoidut sipulit

Saat valmistettua naudan kulmapaistista murean annoksen uunissa. Sipulit karamelisoituu pannulla hunajaa käyttäen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Paisti ja marinadi

1 kgnaudanpaistia
1 dlpunaviiniä
1/2 dlöljyä
1/2 dlsoijakastiketta
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tlrouhittua viher- tai roseepippuria
2 kplvalkosipulinkynttä
2 tlkuivattua rosmariinia

Ruskistamiseen

2 rklöljyä tai margariinia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Karamellisoidut sipulit

500 gpieniä tai keskikokoisia sipuleita
2 rklöljyä
1 tlsuolaa
2 - 3 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 dlvettä
1 dlkermaa
2 rklsilputtua tuoretta timjamia

Valmistus (Uuni 125°C)

  1. 1

    Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Nosta paisti muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi tiiviisti ja pyörittele marinadi lihalle. Nosta marinadipussi kulhoon ja siirrä jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele paistia muutaman kerran marinoitumisen aikana.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsoijakastiketta
    1/2 dlöljyä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 tlrouhittua mustapippuria
    2 tlkuivattua rosmariinia
    1 dlpunaviiniä
    1 tlrouhittua viher- tai roseepippuria
    1 kgnaudanpaistia
  2. 2

    Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Pyyhi lihan pinta. Ruskista liha öljyssä tai margariinissa pannussa. Nosta liha uunivuokaan ja hiero pintaan suola ja pippuri. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.Kypsennä paistia 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. Jos haluat paistista täysin kypsän, paista liha 70–75-asteiseksi.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä tai margariinia
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Viipaloi paisti ja tarjoile karamellisoitujen sipuleiden kanssa.

  4. 4

    Kuori sipulit. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista kokonaisia sipuleita öljyssä. Lisää suola, hunaja ja vesi. Alenna lämpöä ja hauduta sipuleita kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pehmenevät.

    MääräAinesosa
    500 gpieniä tai keskikokoisia sipuleita
    2 rklöljyä
    1 tlsuolaa
    2 - 3 rkljuoksevaa hunajaa
    1/2 dlvettä
  5. 5

    Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää kerma ja timjami. Keitä hieman kokoon ja tarjoa paistin lisäkkeenä.

    MääräAinesosa
    1 dlkermaa
    2 rklsilputtua tuoretta timjamia

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä