Nopea juustofondyy

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplvalkosipulin kynsi
3 dlvalkoviiniä
1 tlsitruunamehua
1 rklmaissitärkkelysjauhoja
400 gjuustoraastetta (punaleimaista emmentalia)
ripaus mustapippuria
1/4 tlpaprikajauhetta

Lisäksi

kuivahtanutta kuorellista vaaleaa leipää
erilaisia kasviksia tai hedelmiä

Valmistus

  1. 1

    Hiero teflonkattilan reunoja valkosipulilla. Kaada kattilaan valkoviini, sitruunamehu, maissitärkkelysjauho ja juustoraaste. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla ja paprikajauheella.Jos omistat fondyypadan, kaada seos pataan. Nosta pata liekin päälle pöytään. Leikkaa leipää reilunkokoisiksi kuutioiksi, pujota haarukkaan ja kasta juustoon. Leipäpalojen lisäksi kastettavaksi sopivat myös esimerkiksi tuore paloiteltu päärynä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025