Nutellakeksit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Nutellakeksit

timer-icon30 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Hyödynnä Nutellaa ja valkosuklaata leivonnassa! Nutellakeksit valmistuvat nopeasti ja sopivat kahvipöytään ja ruokalahjaksi.

Ainekset

150 g
Margariinia
2 dl
Hasselpähkinä-suklaalevitettä (nutella)
2 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(100 g) valkosuklaahippuja (dr. oetker)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota margariini, suklaalevite ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Ripottele reilu puolet valkosuklaahipuista taikinaan ja kääntele ne kevyesti joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä niistä tangot ja jaa ne 10 osaan. Pyöritä paloista palloja ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa. Paista yksi pellillinen kerrallaan. Painele keksit pinnalta tasaisiksi ja ripottele pinnalle loput valkosuklaahippuset. Painele hippusia hieman taikinan sisään. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
Muokattu: 18.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

710

170

4,5 g

2,4 g

28,0 g

15,7 g

0,9 g

3,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Margariinia,

2 dl Hasselpähkinä-suklaalevitettä (nutella),

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli