Nutellatortut
30 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nutellatortuissa yhdistyvät kaksi joulun suosikkimakua: tortut ja suklaa. Makealla pähkinä-suklaalevitteellä täytetyt tähtitortut katoavat hetkessä parempiin suihin!
| 500 g | torttutaikinalevyjä (pakaste) |
| 175 g | (1/2 prk) pähkinä-suklaalevitettä (nutella) |
| 1/2 dl | hasselpähkinärouhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2.
Puolita sulaneet taikinalevyt kahdeksi neliöksi. Leikkaa jokaisen neliön kulmiin viilto keskustaa kohti. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Sipaise taikinaneliöiden keskustoihin kananmunaa. Käännä joka toinen sakara keskelle ja nipistä hyvin kiinni. Laita neliöiden keskelle sakaroiden päälle vajaa ruokalusikallinen pähkinä-suklaalevitettä.
- 3.
Voitele tortut lopulla munalla ja ripottele pähkinä-suklaalevitteen päälle pähkinärouhetta.
- 4.
Laita tortut leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet sopivasti väriä.
Nutellatortut
Nutellatortuissa yhdistyvät kaksi joulun suosikkimakua: tortut ja suklaa. Makealla pähkinä-suklaalevitteellä täytetyt tähtitortut katoavat hetkessä parempiin suihin!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | torttutaikinalevyjä (pakaste) |
| 175 g | (1/2 prk) pähkinä-suklaalevitettä (nutella) |
| 1/2 dl | hasselpähkinärouhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Määrä Ainesosa 500 g torttutaikinalevyjä (pakaste) - 2
Puolita sulaneet taikinalevyt kahdeksi neliöksi. Leikkaa jokaisen neliön kulmiin viilto keskustaa kohti. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Sipaise taikinaneliöiden keskustoihin kananmunaa. Käännä joka toinen sakara keskelle ja nipistä hyvin kiinni. Laita neliöiden keskelle sakaroiden päälle vajaa ruokalusikallinen pähkinä-suklaalevitettä.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 175 g (1/2 prk) pähkinä-suklaalevitettä (nutella) - 3
Voitele tortut lopulla munalla ja ripottele pähkinä-suklaalevitteen päälle pähkinärouhetta.
Määrä Ainesosa 1/2 dl hasselpähkinärouhetta - 4
Laita tortut leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet sopivasti väriä.
Ravintosisältö
132
Energiaa kcal
550
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,6 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
132
Energiaa kcal
550
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,6 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g torttutaikinalevyjä (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























