Nutellatortut

Arvostele resepti
10 Kappaletta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Nutellatortuissa yhdistyvät kaksi joulun suosikkimakua: tortut ja suklaa. Makealla pähkinä-suklaalevitteellä täytetyt tähtitortut katoavat hetkessä parempiin suihin!

Ainekset

MääräAinesosa
500 gtorttutaikinalevyjä (pakaste)
175 g(1/2 prk) pähkinä-suklaalevitettä (nutella)
1/2 dlhasselpähkinärouhetta
1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    MääräAinesosa
    500 gtorttutaikinalevyjä (pakaste)
  2. 2

    Puolita sulaneet taikinalevyt kahdeksi neliöksi. Leikkaa jokaisen neliön kulmiin viilto keskustaa kohti. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Sipaise taikinaneliöiden keskustoihin kananmunaa. Käännä joka toinen sakara keskelle ja nipistä hyvin kiinni. Laita neliöiden keskelle sakaroiden päälle vajaa ruokalusikallinen pähkinä-suklaalevitettä.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    175 g(1/2 prk) pähkinä-suklaalevitettä (nutella)
  3. 3

    Voitele tortut lopulla munalla ja ripottele pähkinä-suklaalevitteen päälle pähkinärouhetta.

    MääräAinesosa
    1/2 dlhasselpähkinärouhetta
  4. 4

    Laita tortut leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet sopivasti väriä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g torttutaikinalevyjä (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä