Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-kaurapaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Omena-kaurapaistos on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Voit käyttää syksyn sadoksi saatuja omenoita paistokseen. Tarjoile omena-kaurapaistos herkullisen mansikkajäätelön kera.

Ainekset

6 kpl
punaista suomalaista omenaa 2 cm x 2 cm kuutioina
1/2 dl
ruokosokeria
50 g
voita

Kauracrumble

200 g
pehmeää voita
2 dl
ruokosokeria
6 dl
kaurahiutaleita
2 tl
kanelia

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Ruskista ruokosokeri pannulla ja lisää joukkoon omenakuutiot. Hauduta noin 3 minuuttia ja lisää voi. Hauduta vielä noin 3 minuuttia. Siirrä pannu syrjään.

1/2 dl
ruokosokeria
6 kpl
punaista suomalaista omenaa 2 cm x 2 cm kuutioina
50 g
voita
2

Sekoita kauracrumblen aineet yhteen ja murusta käsin kulhossa. Voitele uunivuoka ja ripottele pohjalle crumblea niin että pohja peittyy.

6 dl
kaurahiutaleita
2 dl
ruokosokeria
200 g
pehmeää voita
2 tl
kanelia
3

Annostele 4/5 osaa omenoista kauracrumblen päälle. Peitä omenat lopulla crumblella ja laita vuoka 200°C uuniin noin 20 minuutiksi.

4

Viimeistele lopuilla omenoilla ja esimerkiksi marjoilla. Tarjoile omena-kaurapaistos lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 16.11.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

527

2205

37,0 g

22,5 g

38,5 g

15,0 g

8,0 g

6,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl ruokosokeria,

2 dl ruokosokeria,

2 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli