Omena-kaurapaistos
Omena-kaurapaistos
Yhteistyössä

Omena-kaurapaistos

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Omena-kaurapaistos on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Voit käyttää syksyn sadoksi saatuja omenoita paistokseen. Tarjoile omena-kaurapaistos herkullisen mansikkajäätelön kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kpl punaista suomalaista omenaa 2 cm x 2 cm kuutioina
1/2 dlruokosokeria
50 gvoita

Kauracrumble

200 gpehmeää voita
2 dlruokosokeria
6 dlkaurahiutaleita
2 tlkanelia

Valmistus

  1. 1

    Ruskista ruokosokeri pannulla ja lisää joukkoon omenakuutiot. Hauduta noin 3 minuuttia ja lisää voi. Hauduta vielä noin 3 minuuttia. Siirrä pannu syrjään.

    MääräAinesosa
    1/2 dlruokosokeria
    6 kpl punaista suomalaista omenaa 2 cm x 2 cm kuutioina
    50 gvoita
  2. 2

    Sekoita kauracrumblen aineet yhteen ja murusta käsin kulhossa. Voitele uunivuoka ja ripottele pohjalle crumblea niin että pohja peittyy.

    MääräAinesosa
    6 dlkaurahiutaleita
    2 dlruokosokeria
    200 gpehmeää voita
    2 tlkanelia
  3. 3

    Annostele 4/5 osaa omenoista kauracrumblen päälle. Peitä omenat lopulla crumblella ja laita vuoka 200°C uuniin noin 20 minuutiksi.

  4. 4

    Viimeistele lopuilla omenoilla ja esimerkiksi marjoilla. Tarjoile omena-kaurapaistos lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl ruokosokeria, 2 dl ruokosokeria, 2 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
16.11.2018
|
Päivitetty: 1.12.2025

Samankaltaisia reseptejä