Ruskista ruokosokeri pannulla ja lisää joukkoon omenakuutiot. Hauduta noin 3 minuuttia ja lisää voi. Hauduta vielä noin 3 minuuttia. Siirrä pannu syrjään.
Sekoita kauracrumblen aineet yhteen ja murusta käsin kulhossa. Voitele uunivuoka ja ripottele pohjalle crumblea niin että pohja peittyy.
Annostele 4/5 osaa omenoista kauracrumblen päälle. Peitä omenat lopulla crumblella ja laita vuoka 200°C uuniin noin 20 minuutiksi.
Viimeistele lopuilla omenoilla ja esimerkiksi marjoilla. Tarjoile omena-kaurapaistos lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2205
527
37,0 g
22,5 g
38,5 g
15,0 g
8,0 g
6,3 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl ruokosokeria,
2 dl ruokosokeria,
2 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli