Ruskista ruokosokeri pannulla ja lisää joukkoon omenakuutiot. Hauduta noin 3 minuuttia ja lisää voi. Hauduta vielä noin 3 minuuttia. Siirrä pannu syrjään.
Sekoita kauracrumblen aineet yhteen ja murusta käsin kulhossa. Voitele uunivuoka ja ripottele pohjalle crumblea niin että pohja peittyy.
Annostele 4/5 osaa omenoista kauracrumblen päälle. Peitä omenat lopulla crumblella ja laita vuoka 200°C uuniin noin 20 minuutiksi.
Viimeistele lopuilla omenoilla ja esimerkiksi marjoilla. Tarjoile omena-kaurapaistos lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
527
2205
37,0 g
22,5 g
38,5 g
15,0 g
8,0 g
6,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl ruokosokeria,
2 dl ruokosokeria,
2 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli