Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Omena-kaurapaistos on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Voit käyttää syksyn sadoksi saatuja omenoita paistokseen. Tarjoile omena-kaurapaistos herkullisen mansikkajäätelön kera.
| 6 kpl | punaista suomalaista omenaa 2 cm x 2 cm kuutioina |
| 1/2 dl | ruokosokeria |
| 50 g | voita |
| Kauracrumble | |
|---|---|
| 200 g | pehmeää voita |
| 2 dl | ruokosokeria |
| 6 dl | kaurahiutaleita |
| 2 tl | kanelia |
Ruskista ruokosokeri pannulla ja lisää joukkoon omenakuutiot. Hauduta noin 3 minuuttia ja lisää voi. Hauduta vielä noin 3 minuuttia. Siirrä pannu syrjään.
Sekoita kauracrumblen aineet yhteen ja murusta käsin kulhossa. Voitele uunivuoka ja ripottele pohjalle crumblea niin että pohja peittyy.
Annostele 4/5 osaa omenoista kauracrumblen päälle. Peitä omenat lopulla crumblella ja laita vuoka 200°C uuniin noin 20 minuutiksi.
Viimeistele lopuilla omenoilla ja esimerkiksi marjoilla. Tarjoile omena-kaurapaistos lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Omena-kaurapaistos on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Voit käyttää syksyn sadoksi saatuja omenoita paistokseen. Tarjoile omena-kaurapaistos herkullisen mansikkajäätelön kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | punaista suomalaista omenaa 2 cm x 2 cm kuutioina |
| 1/2 dl | ruokosokeria |
| 50 g | voita |
Kauracrumble | |
| 200 g | pehmeää voita |
| 2 dl | ruokosokeria |
| 6 dl | kaurahiutaleita |
| 2 tl | kanelia |
Ruskista ruokosokeri pannulla ja lisää joukkoon omenakuutiot. Hauduta noin 3 minuuttia ja lisää voi. Hauduta vielä noin 3 minuuttia. Siirrä pannu syrjään.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | ruokosokeria |
| 6 kpl | punaista suomalaista omenaa 2 cm x 2 cm kuutioina |
| 50 g | voita |
Sekoita kauracrumblen aineet yhteen ja murusta käsin kulhossa. Voitele uunivuoka ja ripottele pohjalle crumblea niin että pohja peittyy.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 dl | kaurahiutaleita |
| 2 dl | ruokosokeria |
| 200 g | pehmeää voita |
| 2 tl | kanelia |
Annostele 4/5 osaa omenoista kauracrumblen päälle. Peitä omenat lopulla crumblella ja laita vuoka 200°C uuniin noin 20 minuutiksi.
Viimeistele lopuilla omenoilla ja esimerkiksi marjoilla. Tarjoile omena-kaurapaistos lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
527
Energiaa kcal
2205
Energiaa kj
37,0 g
Rasvaa
22,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,5 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
527
Energiaa kcal
2205
Energiaa kj
37,0 g
Rasvaa
22,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,5 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl ruokosokeria, 2 dl ruokosokeria, 2 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli