Omena-mikromuffini

arvosana5/5

(1)arvio
2 Annosta

15 min

Mikrossa kypsyy pikainen annoskakku. Gluteeniton ja sokeriton kakku sopii monille. Varmista, että muki on mikronkestävä.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1/2 dlsaksanpähkinöitä
1/2 dlkaurahiutaleita
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlkanelia tai piparkakkumaustetta
1 dlomenaraastetta
1 kplkananmuna
1 rklrypsiöljyä
2 tlhunajaa

Pinnalle

1/2 kplomenaa
1 rklrypsiöljyä
4 - 6 kplsaksanpähkinää
1 rklhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Murskaa pähkinät ja yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon omenaraaste, muna, öljy ja hunaja. Täytä yksi iso teemuki (n. 3 dl) tai kaksi kahvikuppia taikinalla. Kypsennä mikroaaltouunissa (850 W) noin 1,5 minuuttia. Jatka kypsentämistä kunnes taikina on kypsää. Jos valmistat kaksi kuppia, kypsennä ne erikseen.

    MääräAinesosa
    1/2 tlkanelia tai piparkakkumaustetta
    1/2 dlsaksanpähkinöitä
    2 tlhunajaa
    1 kplkananmuna
    1/2 dlkaurahiutaleita
    1/2 tlleivinjauhetta
    1 rklrypsiöljyä
    1 dlomenaraastetta
  2. 2

    Viipaloi puolikas omena ja paahda kevyesti öljyssä pannulla murskattujen saksanpähkinöiden kanssa. Mausta seos hunajalla. Nostele höystettä koristeeksi muffinien päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 kplomenaa
    4 - 6 kplsaksanpähkinää
    1 rklhunajaa
    1 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Kanelia tai piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä