Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja morttelissa jauhetut fenkolinsiemenet. Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva nesteeseen. Kuori ja raasta omenat ja lisää raaste ja mysli taikinaan. Lisää sämpyläjauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Lisää rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Valuta taikina kahteen suorakaiteenmuotoiseen voideltuun vuokaan. Anna leipien kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Kumoa vuoista ja anna jäähtyä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
8118
1940
28,0 g
12,5 g
350,0 g
99,5 g
26,0 g
52,5 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 - 3 tl Suolaa,
2 tl Fenkolisiemeniä,
1 pussi Kuivahiivaa,
0,75 dl Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli