Omena-myslileipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omena-myslileipä

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

1/2 l
Piimää
1 dl
Siirappia
2 - 3 tl
Suolaa
2 tl
Fenkolisiemeniä
2 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa
2 kpl
Omenaa
4 dl
Muromysliä, esim. omena-kaneli
10 dl
Sämpyläjauhoja
3/4 dl
Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja morttelissa jauhetut fenkolinsiemenet. Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva nesteeseen. Kuori ja raasta omenat ja lisää raaste ja mysli taikinaan. Lisää sämpyläjauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Lisää rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Valuta taikina kahteen suorakaiteenmuotoiseen voideltuun vuokaan. Anna leipien kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Kumoa vuoista ja anna jäähtyä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 16.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

8118

1940

28,0 g

12,5 g

350,0 g

99,5 g

26,0 g

52,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 - 3 tl Suolaa,

2 tl Fenkolisiemeniä,

1 pussi Kuivahiivaa,

0,75 dl Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli