Omena-myslileipä
Ainekset
Valmistus
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja morttelissa jauhetut fenkolinsiemenet. Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva nesteeseen. Kuori ja raasta omenat ja lisää raaste ja mysli taikinaan. Lisää sämpyläjauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Lisää rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Valuta taikina kahteen suorakaiteenmuotoiseen voideltuun vuokaan. Anna leipien kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Kumoa vuoista ja anna jäähtyä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1953
8173
28,5 g
12,5 g
351,5 g
101,0 g
26,5 g
54,0 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 - 3 tl Suolaa,
2 tl Fenkolisiemeniä,
1 pussi Kuivahiivaa,
0,75 dl Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli