Omena-myslileipä

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 lpiimää
1 dlsiirappia
2 - 3 tlsuolaa
2 tlfenkolisiemeniä
2 dlvehnäjauhoja
1 kplkuivahiivaa
2 kplomenaa
4 dlmuromysliä, esim. omena-kaneli
10 dlsämpyläjauhoja
3/4 dljuoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja morttelissa jauhetut fenkolinsiemenet. Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva nesteeseen. Kuori ja raasta omenat ja lisää raaste ja mysli taikinaan. Lisää sämpyläjauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Lisää rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

    Valuta taikina kahteen suorakaiteenmuotoiseen voideltuun vuokaan. Anna leipien kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Kumoa vuoista ja anna jäähtyä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 - 3 tl Suolaa, 2 tl Fenkolisiemeniä, 1 pussi Kuivahiivaa, 0,75 dl Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä