Omena-myslileipä - Yhteishyvä

Omena-myslileipä

???
Kappaleita
2
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 l
Piimää
1 dl
Siirappia
2 - 3 tl
Suolaa
2 tl
Fenkolisiemeniä
2 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa
2 kpl
Omenaa
4 dl
Muromysliä, esim. omena-kaneli
10 dl
Sämpyläjauhoja
3/4 dl
Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Näin teet

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja morttelissa jauhetut fenkolinsiemenet. Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva nesteeseen. Kuori ja raasta omenat ja lisää raaste ja mysli taikinaan. Lisää sämpyläjauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Lisää rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Valuta taikina kahteen suorakaiteenmuotoiseen voideltuun vuokaan. Anna leipien kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Kumoa vuoista ja anna jäähtyä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 16.7.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja350 g700 g
Proteiinia53 g105 g
Rasvaa28 g56 g
Kuituja26 g52 g
Energiaa kj8118 16236
Energiaa kcal1940 3880

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 3 tl Suolaa

  • 2 tl Fenkolisiemeniä

  • 1 pussi Kuivahiivaa

  • 0,75 dl Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja350 g700 g
Proteiinia53 g105 g
Rasvaa28 g56 g
Kuituja26 g52 g
Energiaa kj8118 16236
Energiaa kcal1940 3880

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 3 tl Suolaa

  • 2 tl Fenkolisiemeniä

  • 1 pussi Kuivahiivaa

  • 0,75 dl Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.