Omena-piparkakkumousse
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Joulun paras jälkiruoka tehdään helposti kanelisesta omenahillokkeesta, piparimurusta ja samettisesta mascarponemoussesta. Voit keittää omenahillokkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.
| 100 g | (14 kpl) piparkakkuja (kotimaista) |
| Omenahilloke | |
|---|---|
| 400 g | (2-3) omenaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | vettä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | kanelia |
| Mascarponemousse | |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Säästä 6 piparia koristeeksi. Rouhi tai murskaa loput.
- 2.
Huuhtele ja kuori omenat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita hillokkeen ainekset kanelia lukuun ottamatta pieneen kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes omenat hieman pehmenevät. Mausta hilloke kanelilla, kaada kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (kylmässä vesihauteessa). Viilennä jääkaapissa.
- 3.
Vaahdota mascarpone ja kerma yhtä aikaa kulhossa. Mausta sokerilla, sitruunanmehulla ja vaniljasokerilla.
- 4.
Annostele hilloketta, moussea ja piparimurua kerroksittain esimerkiksi kahvikuppeihin tai laseihin. Koristele piparkakuilla.
Omena-piparkakkumousse
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Joulun paras jälkiruoka tehdään helposti kanelisesta omenahillokkeesta, piparimurusta ja samettisesta mascarponemoussesta. Voit keittää omenahillokkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | (14 kpl) piparkakkuja (kotimaista) |
Omenahilloke | |
| 400 g | (2-3) omenaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | vettä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | kanelia |
Mascarponemousse | |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Säästä 6 piparia koristeeksi. Rouhi tai murskaa loput.
Määrä Ainesosa 100 g (14 kpl) piparkakkuja (kotimaista) - 2
Huuhtele ja kuori omenat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita hillokkeen ainekset kanelia lukuun ottamatta pieneen kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes omenat hieman pehmenevät. Mausta hilloke kanelilla, kaada kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (kylmässä vesihauteessa). Viilennä jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 400 g (2-3) omenaa 1/2 dl sokeria 1 rkl vettä 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl kanelia - 3
Vaahdota mascarpone ja kerma yhtä aikaa kulhossa. Mausta sokerilla, sitruunanmehulla ja vaniljasokerilla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mascarponejuustoa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 1/2 dl sokeria 1 rkl sitruunanmehua 1 tl vaniljasokeria - 4
Annostele hilloketta, moussea ja piparimurua kerroksittain esimerkiksi kahvikuppeihin tai laseihin. Koristele piparkakuilla.
Vinkki: Saat jälkiruoasta gluteenittoman vaihtamalla piparkakut gluteenittomiin.
Ravintosisältö
426
Energiaa kcal
1786
Energiaa kj
31,5 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,7 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
426
Energiaa kcal
1786
Energiaa kj
31,5 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,7 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























