Omenainen coleslaw

Arvostele resepti
8 Annosta

20 min

Raikasta coleslaw eli raastettu kaalisalaatti omenalla! Omenan kevyt makeus sopii salaattiin täydellisesti. Coleslaw sopii tarjottavaksi erityisesti kanan tai possun kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
400 gkeräkaalia
1 tlvalkoviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 kplporkkanaa
1 kplvihreä omena
1 dlkermaviiliä
1 dlmajoneesia
1 rklsinappia
3 rklpersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi kaali ja mausta valkoviinietikalla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kääntele aineksia hetki, jotta kaali alkaa mehustua ja maustua.

    MääräAinesosa
    400 gkeräkaalia
    1 tlvalkoviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Kuori ja raasta porkkanat ja omena karkeaksi. Sekoita raasteet kaalin joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    1 kplvihreä omena
  3. 3

    Sekoita kastike kermaviilistä, majoneesista ja sinapista. Lisää kastike kasvisten joukkoon. Halutessasi anna salaatin maustua viileässä noin tunnin ajan. Ripottele pinnalle persiljaa.

    MääräAinesosa
    1 dlkermaviiliä
    1 dlmajoneesia
    1 rklsinappia
    3 rklpersiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä