Omenapiirakka

Nappaa talteen!
Omenapiirakka on syksyn satokauden herkku, jonka täytteeksi sopivat tuoreet omenat, omenasose tai omenamarmeladi.
| 2 1/2 dl | kädenlämpöistä maitoa |
| 1/2 kpl | (25 g) hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | hienonnettua kardemummaa |
| 6 1/2 - 7 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | leivontamargariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 - 5 dl | omenasosetta tai paistonkestävää marmeladia |
| 3 - 4 kpl | omenaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | kanelia |
| Voiteluun | |
| munaa | |
- 1.
Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhot, ensin sekoittaen, sitten alustaen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämmössä pehmennyt rasva.Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja kaaviloi suorakaiteen muotoiseksi, hiukan peltiä suuremmaksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille pellille. Levitä pohjalle omenasose tai -marmeladi.Huuhdo omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat renkaiksi ja levitä soseen päälle. Ripottele pintaan kanelin ja sokerin seosta.Voitele piirakan reunat munalla. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Omenapiirakka
Omenapiirakka on syksyn satokauden herkku, jonka täytteeksi sopivat tuoreet omenat, omenasose tai omenamarmeladi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | kädenlämpöistä maitoa |
| 1/2 kpl | (25 g) hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | hienonnettua kardemummaa |
| 6 1/2 - 7 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | leivontamargariinia |
Täyte | |
| 3 - 5 dl | omenasosetta tai paistonkestävää marmeladia |
| 3 - 4 kpl | omenaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | kanelia |
Voiteluun | |
| munaa | |
Valmistus
- 1
Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhot, ensin sekoittaen, sitten alustaen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämmössä pehmennyt rasva.Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja kaaviloi suorakaiteen muotoiseksi, hiukan peltiä suuremmaksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille pellille. Levitä pohjalle omenasose tai -marmeladi.Huuhdo omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat renkaiksi ja levitä soseen päälle. Ripottele pintaan kanelin ja sokerin seosta.Voitele piirakan reunat munalla. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












