Omenapiirakka - Yhteishyvä

Omenapiirakka

???
Kappaleita
8
Omenapiirakka on syksyn satokauden herkku, jonka täytteeksi sopivat tuoreet omenat, omenasose tai omenamarmeladi.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Kädenlämpöistä maitoa
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Hienonnettua kardemummaa
6 1/2 - 7 1/2 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Leivontamargariinia

TÄYTE

3 - 5 dl
Omenasosetta tai paistonkestävää marmeladia
3 - 4 kpl
Omenaa
2 rkl
Sokeria
1 rkl
Kanelia

VOITELUUN

Munaa

Näin teet

1

Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhot, ensin sekoittaen, sitten alustaen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämmössä pehmennyt rasva.Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja kaaviloi suorakaiteen muotoiseksi, hiukan peltiä suuremmaksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille pellille. Levitä pohjalle omenasose tai -marmeladi.Huuhdo omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat renkaiksi ja levitä soseen päälle. Ripottele pintaan kanelin ja sokerin seosta.Voitele piirakan reunat munalla. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa