Omenapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenapiirakka

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Omenapiirakka on syksyn satokauden herkku, jonka täytteeksi sopivat tuoreet omenat, omenasose tai omenamarmeladi.

Ainekset

2 1/2 dl
Kädenlämpöistä maitoa
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Hienonnettua kardemummaa
6 1/2 - 7 1/2 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Leivontamargariinia

täyte

3 - 5 dl
Omenasosetta tai paistonkestävää marmeladia
3 - 4 kpl
Omenaa
2 rkl
Sokeria
1 rkl
Kanelia

voiteluun

Munaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhot, ensin sekoittaen, sitten alustaen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämmössä pehmennyt rasva.Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja kaaviloi suorakaiteen muotoiseksi, hiukan peltiä suuremmaksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille pellille. Levitä pohjalle omenasose tai -marmeladi.Huuhdo omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat renkaiksi ja levitä soseen päälle. Ripottele pintaan kanelin ja sokerin seosta.Voitele piirakan reunat munalla. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.