Omenatoscakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenatoscakakku

Omenatoscakakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Syyssadon omenakakku mehukkaasta omenaraasteesta, jota päällystää toscakuorrutus.

Ainekset

taikina

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

täyte

1 kg
Omenia
1 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Sokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja

toscakuorrute

100 g
Voita
1 dl
Sokeria
100 g
Mantelilastuja
1 rkl
Maitoa tai kermaa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2

Pese omenat ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen sitruunamehu, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada omenaseos taikinapohjan päälle.

1 dl
Sokeria
1 kg
Omenia
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sitruunamehua
3

Paista kakkua 200-asteisen uunin keskiosassa 25 minuuttia. Keitä toscakuorrutteen aineksia kattilassa muutama minuutti kunnes seos hieman sakenee. Lusikoi seos kakun pinnalle ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä.

1 dl
Sokeria
100 g
Mantelilastuja
1 rkl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita
1 rkl
Maitoa tai kermaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 1.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1388

332

18,5 g

9,3 g

34,3 g

20,7 g

3,0 g

5,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli