Omenatoscakakku
60 min

Nappaa talteen!
Leivo kolmen kerroksen toscakakku piilottamalla perinteisen toscakuorrutteen alle mehevä omenatäyte. Omenakakun toscakuorrutus onnistuu mantelilastujen sijaan myös mantelirouheesta, kokonaisista manteleista tai pähkinöistä.
| Taikina | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 1 kg | omenia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| Toscakuorrute | |
| 100 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| 100 g | mantelilastuja |
| 1 rkl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
- 1.
Valmista taikina. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- 2.
Pese omenat ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen sitruunamehu, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada omenaseos taikinapohjan päälle.
- 3.
Paista kakkua 200-asteisen uunin keskiosassa 25 minuuttia. Keitä toscakuorrutteen aineksia kattilassa muutama minuutti kunnes seos hieman sakenee. Lusikoi seos kakun pinnalle ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä.
Omenatoscakakku
arvosana4/5
60 min
Leivo kolmen kerroksen toscakakku piilottamalla perinteisen toscakuorrutteen alle mehevä omenatäyte. Omenakakun toscakuorrutus onnistuu mantelilastujen sijaan myös mantelirouheesta, kokonaisista manteleista tai pähkinöistä.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 100 g | voita |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 1 kg | omenia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
Toscakuorrute | |
| 100 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| 100 g | mantelilastuja |
| 1 rkl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista taikina. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Määrä Ainesosa 100 g voita 3 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1 kpl kananmuna - 2
Pese omenat ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen sitruunamehu, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada omenaseos taikinapohjan päälle.
Määrä Ainesosa 1 kg omenia 1 rkl sitruunamehua 1 dl sokeria 2 rkl vehnäjauhoja - 3
Paista kakkua 200-asteisen uunin keskiosassa 25 minuuttia. Keitä toscakuorrutteen aineksia kattilassa muutama minuutti kunnes seos hieman sakenee. Lusikoi seos kakun pinnalle ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä.
Määrä Ainesosa 100 g voita 1 dl sokeria 100 g mantelilastuja 1 rkl maitoa 1 rkl vehnäjauhoja
Ravintosisältö
342
Energiaa kcal
1429
Energiaa kj
18,6 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
21,7 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
342
Energiaa kcal
1429
Energiaa kj
18,6 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
21,7 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























