Omenatoscakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenatoscakakku

Omenatoscakakku
Annokset
12
Syyssadon omenakakku mehukkaasta omenaraasteesta, jota päällystää toscakuorrutus.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

TÄYTE

1 kg
Omenia
1 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Sokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja

TOSCAKUORRUTE

100 g
Voita
1 dl
Sokeria
100 g
Mantelilastuja
1 rkl
Maitoa tai kermaa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2

Pese omenat ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen sitruunamehu, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada omenaseos taikinapohjan päälle.

1 dl
Sokeria
1 kg
Omenia
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sitruunamehua
3

Paista kakkua 200-asteisen uunin keskiosassa 25 minuuttia. Keitä toscakuorrutteen aineksia kattilassa muutama minuutti kunnes seos hieman sakenee. Lusikoi seos kakun pinnalle ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä.

1 dl
Sokeria
100 g
Mantelilastuja
1 rkl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita
1 rkl
Maitoa tai kermaa
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 27.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g412 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa19 g222 g
Kuituja3 g36 g
Energiaa kj1388 16658
Energiaa kcal332 3981

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g412 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa19 g222 g
Kuituja3 g36 g
Energiaa kj1388 16658
Energiaa kcal332 3981

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl Suolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.