
Paahdetut luumut ja sitruunaruohomoussea


Ainekset
Sitruunaruohomousse
Koristeluun
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Yhdistä luumut, mausteet ja sokeri kulhossa. Sekoita tasaiseksi. Levitä luumut uunipellille leivinpaperin päälle.
Sulata voi ja pirskottele luumujen päälle. Paahda luumuja 180°C uunissa noin 25 minuuttia.
Yhdistä ranskankerma ja mascarpone. Vatkaa vaahdoksi.
Lisää joukkoon tomusokeri, sitruunaruohotahna, sitruunankuori sekä -mehu ja vaniljatangon siemenet. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua kylmässä noin 10 minuuttia.
Kokoa lautaselle paahdetut luumut ja annostele päälle nokare sitruunaruohomoussea. Voit viimeistellä annoksen uunipellille tihkuneella nesteellä ja raastetulla piparkakulla.
Vinkki: Sitruunaruohotahnaa löytyy Prismoista hyllystä Kuivat Elintarvikkeet / Muut tahnat
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
339
1419
28,8 g
19,0 g
16,3 g
16,3 g
1,3 g
2,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl kanelia jauhettuna,
0,25 tl kardemummaa jauhettuna,
0,25 tl inkivääriä jauhettuna,
1 rkl sitruunaruohotahnaa,
0,3 kpl sitruunankuorta raastettuna,
0,5 kpl vaniljatangon siemenet,
piparkakkuja raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli