Yhdistä luumut, mausteet ja sokeri kulhossa. Sekoita tasaiseksi. Levitä luumut uunipellille leivinpaperin päälle.
Sulata voi ja pirskottele luumujen päälle. Paahda luumuja 180°C uunissa noin 25 minuuttia.
Yhdistä ranskankerma ja mascarpone. Vatkaa vaahdoksi.
Lisää joukkoon tomusokeri, sitruunaruohotahna, sitruunankuori sekä -mehu ja vaniljatangon siemenet. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua kylmässä noin 10 minuuttia.
Kokoa lautaselle paahdetut luumut ja annostele päälle nokare sitruunaruohomoussea. Voit viimeistellä annoksen uunipellille tihkuneella nesteellä ja raastetulla piparkakulla.
Vinkki: Sitruunaruohotahnaa löytyy Prismoista hyllystä Kuivat Elintarvikkeet / Muut tahnat
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1124
268
24,8 g
16,0 g
8,3 g
8,3 g
1,3 g
2,0 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl kanelia jauhettuna,
0,25 tl kardemummaa jauhettuna,
0,25 tl inkivääriä jauhettuna,
1 rkl ruokosokeria,
2 rkl tomusokeria,
1 rkl sitruunaruohotahnaa,
Kolmasosa sitruunankuorta raastettuna,
puolikkaan vaniljatangon siemenet,
raastettuja piparkakkuja koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli