Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Paahdetut luumut on helppo valmistaa ja ne sopivat erinomaisesti pikkujoulujen makeaksi herkuksi. Annostele luumujen päälle nokare moussea, joka saa makua sitruunaruohosta ja vaniljasta. Viimeistele paahdetut luumut piparkakkumurulla.
| 6 kpl | luumua neljään osaan leikattuna |
| 1/4 tl | kanelia jauhettuna |
| 1/4 tl | kardemummaa jauhettuna |
| 1/4 tl | inkivääriä jauhettuna |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 3 rkl | voita |
| Sitruunaruohomousse | |
|---|---|
| 150 g | ranskankermaa |
| 100 g | mascarponea |
| 20 g | (2 rkl) tomusokeria |
| 1 rkl | sitruunaruohotahnaa |
| 3/10 kpl | sitruunankuorta raastettuna |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 kpl | vaniljatangon siemenet |
| Koristeluun | |
| piparkakkuja raastettuna | |
Yhdistä luumut, mausteet ja sokeri kulhossa. Sekoita tasaiseksi. Levitä luumut uunipellille leivinpaperin päälle.
Sulata voi ja pirskottele luumujen päälle. Paahda luumuja 180°C uunissa noin 25 minuuttia.
Yhdistä ranskankerma ja mascarpone. Vatkaa vaahdoksi.
Lisää joukkoon tomusokeri, sitruunaruohotahna, sitruunankuori sekä -mehu ja vaniljatangon siemenet. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua kylmässä noin 10 minuuttia.
Kokoa lautaselle paahdetut luumut ja annostele päälle nokare sitruunaruohomoussea. Voit viimeistellä annoksen uunipellille tihkuneella nesteellä ja raastetulla piparkakulla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Paahdetut luumut on helppo valmistaa ja ne sopivat erinomaisesti pikkujoulujen makeaksi herkuksi. Annostele luumujen päälle nokare moussea, joka saa makua sitruunaruohosta ja vaniljasta. Viimeistele paahdetut luumut piparkakkumurulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | luumua neljään osaan leikattuna |
| 1/4 tl | kanelia jauhettuna |
| 1/4 tl | kardemummaa jauhettuna |
| 1/4 tl | inkivääriä jauhettuna |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 3 rkl | voita |
Sitruunaruohomousse | |
| 150 g | ranskankermaa |
| 100 g | mascarponea |
| 20 g | (2 rkl) tomusokeria |
| 1 rkl | sitruunaruohotahnaa |
| 3/10 kpl | sitruunankuorta raastettuna |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 kpl | vaniljatangon siemenet |
Koristeluun | |
| piparkakkuja raastettuna | |
Yhdistä luumut, mausteet ja sokeri kulhossa. Sekoita tasaiseksi. Levitä luumut uunipellille leivinpaperin päälle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | luumua neljään osaan leikattuna |
| 1/4 tl | inkivääriä jauhettuna |
| 1/4 tl | kanelia jauhettuna |
| 1/4 tl | kardemummaa jauhettuna |
| 1 rkl | ruokosokeria |
Sulata voi ja pirskottele luumujen päälle. Paahda luumuja 180°C uunissa noin 25 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | voita |
Yhdistä ranskankerma ja mascarpone. Vatkaa vaahdoksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | ranskankermaa |
| 100 g | mascarponea |
Lisää joukkoon tomusokeri, sitruunaruohotahna, sitruunankuori sekä -mehu ja vaniljatangon siemenet. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua kylmässä noin 10 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 20 g | (2 rkl) tomusokeria |
| 1 rkl | sitruunaruohotahnaa |
| 3/10 kpl | sitruunankuorta raastettuna |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 kpl | vaniljatangon siemenet |
Kokoa lautaselle paahdetut luumut ja annostele päälle nokare sitruunaruohomoussea. Voit viimeistellä annoksen uunipellille tihkuneella nesteellä ja raastetulla piparkakulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| piparkakkuja raastettuna |
Vinkki: Sitruunaruohotahnaa löytyy Prismoista hyllystä Kuivat Elintarvikkeet / Muut tahnat
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
339
Energiaa kcal
1419
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
16,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
339
Energiaa kcal
1419
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
16,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl kanelia jauhettuna, 0.25 tl kardemummaa jauhettuna, 0.25 tl inkivääriä jauhettuna, 1 rkl sitruunaruohotahnaa, 0.3 kpl sitruunankuorta raastettuna, 0.5 kpl vaniljatangon siemenet, piparkakkuja raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli