
Paahdetut luumut ja sitruunaruohomoussea
Ainekset
SITRUUNARUOHOMOUSSE
Vinkki: Sitruunaruohotahnaa löytyy Prismoista hyllystä Kuivat Elintarvikkeet / Muut tahnat
Näin teet
Yhdistä luumut, mausteet ja sokeri kulhossa. Sekoita tasaiseksi. Levitä luumut uunipellille leivinpaperin päälle.
Sulata voi ja pirskottele luumujen päälle. Paahda luumuja 180°C uunissa noin 25 minuuttia.
Yhdistä ranskankerma ja mascarpone. Vatkaa vaahdoksi.
Lisää joukkoon tomusokeri, sitruunaruohotahna, sitruunankuori sekä -mehu ja vaniljatangon siemenet. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua kylmässä noin 10 minuuttia.
Kokoa lautaselle paahdetut luumut ja annostele päälle nokare sitruunaruohomoussea. Voit viimeistellä annoksen uunipellille tihkuneella nesteellä ja raastetulla piparkakulla.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 8 g | 33 g |
Proteiinia | 2 g | 8 g |
Rasvaa | 25 g | 99 g |
Kuituja | 1 g | 5 g |
Energiaa kj | 1124 | 4497 |
Energiaa kcal | 268 | 1073 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0.25 tl kanelia jauhettuna
0.25 tl kardemummaa jauhettuna
0.25 tl inkivääriä jauhettuna
1 rkl ruokosokeria
2 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunaruohotahnaa
Kolmasosa sitruunankuorta raastettuna
puolikkaan vaniljatangon siemenet
raastettuja piparkakkuja koristeluun
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 8 g | 33 g |
Proteiinia | 2 g | 8 g |
Rasvaa | 25 g | 99 g |
Kuituja | 1 g | 5 g |
Energiaa kj | 1124 | 4497 |
Energiaa kcal | 268 | 1073 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0.25 tl kanelia jauhettuna
0.25 tl kardemummaa jauhettuna
0.25 tl inkivääriä jauhettuna
1 rkl ruokosokeria
2 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunaruohotahnaa
Kolmasosa sitruunankuorta raastettuna
puolikkaan vaniljatangon siemenet
raastettuja piparkakkuja koristeluun