Pääkallojuustokakut
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo halloweeniksi hyytävän herkullisia minijuustokakkuja, jotka koristeellaan sulatetulla suklaalla. Helpot juustokakut kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
| 12 kpl | täytekeksejä (oreo tai domino) |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä) |
| 150 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 12-paikkainen muffinipelti | |
| 12 paperista muffinivuokaa | |
| 50 g | (½ levyä) tummaa leivontasuklaata |
- 1.
Aseta muffinivuoat pellille ja keksit vuokien pohjalle.
- 2.
Sekoita tuorejuusto, smetana ja sokerit tasaiseksi massaksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
- 3.
Jaa juustokakkumassa tasaisesti vuokiin. Paista 150 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään. Siirrä jäähtyneet juustokakut jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
- 4.
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Siirrä suklaa pursotinpussiin ja koristele kakut pääkallokuviolla.
Pääkallojuustokakut
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Leivo halloweeniksi hyytävän herkullisia minijuustokakkuja, jotka koristeellaan sulatetulla suklaalla. Helpot juustokakut kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | täytekeksejä (oreo tai domino) |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä) |
| 150 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
Lisäksi | |
| 12-paikkainen muffinipelti | |
| 12 paperista muffinivuokaa | |
| 50 g | (½ levyä) tummaa leivontasuklaata |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Aseta muffinivuoat pellille ja keksit vuokien pohjalle.
Määrä Ainesosa 12 paperista muffinivuokaa 12-paikkainen muffinipelti 12 kpl täytekeksejä (oreo tai domino) - 2
Sekoita tuorejuusto, smetana ja sokerit tasaiseksi massaksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä) 150 g (1 prk) smetanaa 1 1/4 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 2 kpl kananmunaa - 3
Jaa juustokakkumassa tasaisesti vuokiin. Paista 150 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään. Siirrä jäähtyneet juustokakut jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
- 4
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Siirrä suklaa pursotinpussiin ja koristele kakut pääkallokuviolla.
Määrä Ainesosa 50 g (½ levyä) tummaa leivontasuklaata
Vinkki: Pursotinpussiksi käy pieni elintarvikekelpoinen muovipussi tai leivinpaperista taiteltu pursotin.
Vinkki: Pikkutarkka koristelu eli pritsaus onnistuu leivinpaperista taitellulla pienellä pursottimella.
Ravintosisältö
289
Energiaa kcal
1210
Energiaa kj
20,2 g
Rasvaa
11,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,6 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
289
Energiaa kcal
1210
Energiaa kj
20,2 g
Rasvaa
11,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,6 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 12-paikkainen muffinipelti, 12 paperista muffinivuokaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























