Päärynä-juustosalaatti

arvosana5/5

(8)arviota
8 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Näyttävässä ja helpossa salaatissa yhdistyvät maukas päärynä ja aromikas sinihomejuusto. Granaattiomenasta valmistuu salaatin kruunaava siirappimainen kastike.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpäärynä
80 g(1 ps) salaattisekoitusta
125 g(1 pkt) sinihomejuustoa

Makea granaattiomenakastike

1 kplgranaattiomena
1 kplsitruuna
1/2 dlsokeria
1/2 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele, kuori ja pilko päärynä. Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus tarvittaessa. Asettele salaattisekoitus tarjoiluastialle. Ripottele päärynät ja murustele juusto salaatin päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplpäärynä
    80 g(1 ps) salaattisekoitusta
    125 g(1 pkt) sinihomejuustoa
  2. 2

    Valmista kastike. Halkaise granaattiomena. Koputtele siemenet kattilaan kauhan avulla. Purista sitruunan mehu. Lisää mehu, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Anna kastikkeen jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    1 kplsitruuna
    1/2 dlsokeria
    1/2 dlvettä
  3. 3

    Tarjoa salaatti kastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit korvata sinihomejuuston halutessasi esimerkiksi feta- tai briejuustolla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä